Zenginler Listesi gençleşti: Kadınlarda Aylin Koç, erkeklerde Erden Timur

Zenginler Listesi gençleşti: Kadınlarda Aylin Koç, erkeklerde Erden Timur

Forbes Dergisi, merakla beklenen zenginler listesini yayınladı. Forbes 100 listesinde, 40 yaş ve altında sadece 5 isim yer aldı.

Koç Ailesi üyeleri İpek Kıraç (34), Aylin Koç (18) ve Esra Koç’un (22) yanı sıra Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur (36) ve Ülker Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özokur (38) Türkiye’nin en genç zenginleri olarak dikkat çekti. Kendi servetini yaratan zenginler arasında ise Erden Timur en genç isim olarak öne çıktı

Dünyanın en itibarlı iş ve ekonomi dergilerinden Forbes, geleneksel Forbes 100 listesini yayınladı. Türkiye’nin en zengin isimlerinin sıralandığı Forbes 100 listesinin toplam serveti bu yıl 21,5 milyar dolar azalarak 99,9 milyar dolara geriledi.  

Geçen yıla göre 11 isim milyarder unvanını kaybederken, listede yer alan 29 milyarderin toplam serveti ise 49,4 milyar dolar oldu. Son 5 yıldır Forbes 100 listesinin zirvesinde yer alan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, 3,7 milyar dolarlık servetiyle bu yıl ikinciliğe gerilerken, bu yılki listenin zirvesinde ise 3,8 milyar dolarlık servetiyle Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak yer aldı. 

KOÇ, KIRAÇ, ÜLKER VE TİMUR AİLELERİ

Listede 40 yaş ve altında ise sadece 4 isim yer aldı. 2016 yılında vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı merhum Mustafa Koç’un kızları Aylin Koç (18) ve Esra Koç (22) 400’er milyon dolarlık servetleriyle listenin 100’üncü sırasında yer aldılar.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç (34), 550 milyon dolarlık servetiyle 67’nci sıranın sahibi olurken, Ülker Ailesi’nin yeni kuşak temsilcisi Ahmet Özokur (38) ise 600 milyon dolarlık servetiyle 56’ncı oldu. Listede yer alan diğer bir genç zengin Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur (36) ise 450 milyon dolarla 90’ıncı sıraya oturdu; aynı zamanda Türkiye’nin en genç erkek zengini ve kendi servetini yaratan en genç zengini oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler