Zararı faydasından çok...

Zararı faydasından çok...

Ateşin corona virüs hastalarında az rastlanan bir belirti olduğunu söyleyen Mehmet Ceyhan; havalanı, resmi kurum gibi yerlere girişte ateş ölçümü yapılırken oluşan sıraların risk oluşturduğunu söyledi.

Binalara girişte kullanılan ateş ölçme cihazlarının faydadan çok zararı var...

Açıklama  Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ceyhan'dan geldi. 

Resmi kurumlara, havaalanlarına, okullara, kafe ve restoranlara girişte yapılan ölçümlerin gereksiz olduğunu söyleyen Ceyhan, "Ateş ölçülecek diye sıraya giriyorsunuz. O sırada insanlarla yakınlaşıyorsunuz. Bunun riski, ateş ölçerek içeri sokmayacağınız insanın riskinden daha yüksek. Bunun için içeri girerken ateş ölçümünü önermiyoruz çünkü çok az kişide ateş var" dedi.

Habertürk'e konuşan Ceyhan, ateş ölçümünün okullarda ise kesinlikle yapılmaması gerektiğini belirtti. 

"ATEŞİ OLAN YÜZDE 10'DAN AZ"

Prof. Dr. Ceyhan, "Pandemi Çin'de başladı. Çin'de başladığı zaman Çinliler ellerindeki verilerden çok yayın yaptılar. Ama kaç kişi belirtisiz geçiriyor, tedavi yöntemleri hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değillerdi. Ve maalesef onların yayınlarının yanlış sonuçları hala bazı şeyleri etkiliyor. Bir tanesi de bu. Önce denildi ki; ateş yüzde 70 kişide görülüyor. Hâlbuki ki o belirti gösterenlerin yüzde 70'i idi. Bugün biliyoruz ki bu hastalığı geçirenlerin yüzde 10'undan azında ateş görülüyor" diye konuştu.

TERMAL KAMERALAR OLABİLİR

Ateş ölçer yerine termal kamera kullanılabileceğini söyleyen Ceyhan,  "Bunun bir zararı yok ama bekletiliyorsa, insanların yaklaşmasına neden oluyorsa risklidir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler