Yırtık Lastik Ayakkabısıyla Yürekleri Sızlatan Recep Amca Toprağa Verildi

Yırtık Lastik Ayakkabısıyla Yürekleri Sızlatan Recep Amca Toprağa Verildi

Ermenek ilçesindeki maden faciasında oğlunu kaybeden ve koronavirüse yenik düşen Recep Gökçe, toprağa verildi

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden faciasında oğlunu kaybeden Recep Gökçe, Türkiye’nin hafızasına yırtık lastik ayakkabısıyla kazındı. Oğlu Tezcan Gökçe’nin cenazesinde yürekleri burkan Recep amca dün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Oğlunun öldüğü facianın sorumlularının yargılandığı davanın sonucunu göremeden yaşamını yitiren Recep amcanın cenazesi 3 yakını tarafından toprağa verildi. Recep amcanın hayat arkadaşı Ayçe teyze ise koronavirüs karantinası sürdüğü için cenazeye katılamadı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından Karaman’ın Ermenek ilçesinden de kötü haber gelmişti. Has Şekerler Madencilik Şirketi’ne ait linyit ocağında 18 işçinin cesedi çıkarıldı.

Madenci Tezcan Gökçe, bu madencilerden biriydi. Annesi Ayşe Gökçe, “Oğlum yüzme bilmez ki” sözüyle hafızalara kazınmış, babası Recep Gökçe ise cenazedeki yırtık lastik ayakkabısıyla yürekleri dağlamıştı. Baba Gökçe’nin yırtık ayakkabılarını gören yetkililer ona yeni lastik ayakkabı almıştı. Baba Gökçe bu ayakkabıları neden kabul ettiğini “Şimdi giymem desem olmaz. Almam desem olmaz. Madem getirmişler. Giydim. Dün burada kaymakam görmüş zaten. Eski ayakkabımı 2 senedir giyiyordum” ifadeleriyle açıklamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Recep amcayı ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu'nu  Kılıçdaroğlu, Recep Gökçe'ye taziye dileklerinde bulunup evinde sohbet etmişti. Kılıçdaroğlu, Recep Gökçe'ye bir isteğinin olup olmadığını sormuş, Gökçe de her hangi bir isteğinin olmadığını belirtmişti. Kılıçdaroğlu Recep amcadan sonra kahvehanedekilerle de sohbet etmişti.

YAKINLARI TARAFINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Yırtık lastik ayakkabısıyla Türkiye’nin yüreğini sızlatan Recep Gökçe, geçtiğimiz gün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Gökçe’nin cenazesi bugün Ermenek ilçesi Kazancı Beldesi’nde toprağa verildi. Cenazeye eşi Ayşe Gökçe Konya’da bir hastanede koronavirüs tedavisi sürdüğü için katılamadı. 3 yakını giydikleri özel tulumla Recep amcanın cenazesini toprağa verdi.

DAVA SONUCUNU GÖREMEDİ

Ermenek’teki maden faciasına ilişkin görülen davada ise yerel mahkemenin verdiği cezalar arttırılmıştı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 12’nci Ceza Dairesi'nde görülen davada sanıklardan 5'inin cezaları az bulunup, yükseltmişti. 

Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar, Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesinin o dönemki müdürü ve hissedarı  Abdullah Özbey ve Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesi teknik nezaretçisi Ali Kurt'un cezaları 19'ar yıl 3'er aya, yakalanamayan maden mühendisi Yavuz Özsoy'un cezası 21 yıla,  tutuksuz sanıklardan Has Şekerler Madencilik şirketinin maden mühendisleri Cemile Karaca'nın cezası da 14 yıla çıkarılmıştı. 5 yıl 6 ay hapis cezası alan aynı şirketin iş güvenlik uzmanı tutuksuz Engin Yetim de beraat etmişti.

Davada mağdur ailelerin avukatlığını yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz ise sanıklar hakkında “Olası kast ile adam öldürme” suçundan hüküm kurulmamasını eleştirmişti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler