Yine Tarım Bakanlığı!!! (1)

Yerel seçimler öncesinde dillere destan (!) 'Çukurambar Borsası' adıyla başladığımız yazı dizimizin bakanlıklar bölümüne başlamış ve en sancılı alanlarımızdan Tarım ile ilgili bakanlığımızda olanları 13 bölüm halinde yazmıştık.

Ancak yaşananların hem seçimler nedeniyle gözardı edilmesi ihtimali hem de seçimi etkilememek için bu konulara ara vermiştik.Ve bugün yeniden başlıyoruz...Tarım ile ara vermiştik. Tarım ile devam ediyoruz. 

Gönül artık başka bakanlıklara geçmek isterdi ama Tarım'daki kriz ve skandallar bitmek bilmiyor ne yazık ki...Biraz daha Tarım Bakanlığındayız. Sonra diğerlerine geçeceğiz.

Yeni bakan Bekir Pakdemirli tarımdan bir haberken ve hala daha izinsiz ithal edilen hayvanların hastalıklı oluşu devam ediyor ve daha neler neler... gündemimizi işgal ediyor bir bilseniz!. Hele bir de Turkcell'e 'pararlel hat' çeken ekiple yapılan yerel tarım datalarının ABD şirketlerine verilme işi var ki, (TARBİL gibi yerel bir system çalıştırılmazken) sormayın gitsin.

İnsan düşünmeden edemiyor. Gelelim Tarım Bakanlığındaki beygir danışmanlarına...‘Bu da ne ?’ dediğinizi duyar gibiyim. Olay şu:At yarışlarıyla ilgili işlemleri yürüten Yüksek Komiserler Kurulu, Bakan ve Bakan Yardımcılarının yakın çevresini ek maaş bağlama yerine dönmüş durumda.  

Bakan'ın A Takımı'nda bulunan bürokratların neredeyse tamamı, 'at yarışlarını' düzenlemek için oluşturulan Yüksek Komiserler Kurulu'nda 'danışmanlık' veya 'müşavirlik' görevi üstlendi.

Bakanlık üst düzey bürokratların 'beygir sevgisi' ise çözülmüş değil.Tarım'da sadece bürokratlar değil, özel kalem personeli, danışmanlar, danışmanların yakınları da at yarışına merak sarmış durumda.

Bu küçük merakın karşılığı biraz ‘duygusal’ . Zira onlara aylık  4 bin ile 6 bin 500 TL arasında ücret ödeniyor. Yüksek Komiserler Kurulu özetle; ülkemizde 6132 sayılı Kanun hükümlerine göre yapılan at yarışları ve bu yarışlar üzerine tertip edilen müşterek bahisler, at ıslahı ve atçılığın teşvik edilmesi ile safkan Arap ve İngiliz atlarının soy kütüğü işlemleri konusunda çalışmalar yapıyor.

Kurul'da şu anda çok sayıda özel kişi müşavir ve danışman olarak görevlendirilmiş durumda. Ne iş yaptıkları, YKK'nın görevi kapsamında neler ürettikleri ise merak konusu. Ayrıca konuya ilişkin hangi bilgi, beceri ve donanımlarına istinaden buralara görevlendirildikleri de izaha muhtaç.

Daha önemlisi Kurul'da Bakan Yardımcılarından tutun da özel kalem müdürüne kadar yok yok. İşte YKK'da müşavir ve danışman olanlardan bazıları;Fatih METİN  (Bakan Yardımcısı , 19 Nisan 2019 tarihinde atandı.) Akif ÖZKALDI (Bakan Yardımcısı) Volkan KOÇ (Bakan Özel Kalem Müdürü) Bülent SEZGİN (Bakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı) Tayfun BAĞCI (Bakan Beyin Şoförü) Atilla ATLI Doğan ÇAĞATAY  (Bakan Danışmanı) Emrecan BAYSAL Mustafa ALTINTAŞ Yılmaz ORUÇ Şevval GONCAGÜL İshak Burak AYHAN (Protokol Manajeri) Mustafa ÖZDEMİR Ali Osman KIYAK (TİGEM Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı ve Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa AKSU'nun özel kalem müdürüydü) Ali KESKİN KILIÇ (Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa AKSU'nun özel kalem müdürlüğünde görevli) Hamza ERTÜRK (Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa AKSU'nun özel kalem müdürlüğünde görevli) Ali BENADAM (YKK Üyesi Tan BENADAM'ın kardeşi) (Bu arada Tan Benadam’ın hikayesi de ayrı bir yazı konusu) Mürüvvet DEMİR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.