Yılmaz Özdil'in kaçak villasının yıkımına başlandı!

Yılmaz Özdil'in kaçak villasının yıkımına başlandı!

Bodrum Belediyesi ekiplerinin gözetiminde villanın kaçak bölümlerinin yıkımına başlandı.

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, eşi Hülya Özdil adına Bodrum Bitez'de satın aldığı villanın ruhsata aykırı bölümleri Muğla 1. İdare Mahkemesinin "Yürütmeyi Durdurma Talebinin" reddine karar vermesinin ardından Bodrum Belediyesi ekiplerinin gözetiminde villanın kaçak bölümlerinin yıkımına başlandı. Durdurma Talebinin" reddine karar vermesinin ardından Bodrum Belediyesi ekiplerinin gözetiminde villanın kaçak bölümlerinin yıkımına başlandı.

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, eşi Hülya Özdil adına Bodrum Bitez'de satın aldığı villanın ruhsata aykırı bölümleri Muğla 1. İdare Mahkemesinin "Yürütmeyi Durdurma Talebinin" reddine karar vermesinin ardından Bodrum Belediyesi ekiplerinin gözetiminde villanın kaçak bölümlerinin yıkımına başlandı.

Sabah'tan Kenan Gürbüz'ün haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin Hülya Özdil'e adına kayıtlı villada imar barışı sonrasında 2018 yılında kaçak yapıldığını uydu fotoğrafları ile belirlemesinin ardından başlayan süreç Muğla 1. İdare Mahkemesinin "Yürütmeyi Durdurma Talebinin" reddine karar vermesinin ardından villanın kaçak bölümlerinin yıkım işlemi ile son buldu. Villanın kaçak bölümlerinin yıkımını özel bir yapı firması tarafından belediye ekiplerinin gözetiminde yapıldığı görüldü.

Özdil, ailesinin villadaki yatak, dolap, bilgisayar, vantilatör gibi eşyaları işçiler tarafından bir kamyonet ile tahliye edilmişti.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yapılan tespitler sonrasında Bodrum Belediyesine bir yazı yazarak, söz konusu villada ki imara aykırı bölümlerin tespitinin yapılmasını ve yıkım işleminin gerçekleştirilmesini istedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün bu talebi sonrasında, söz konusu villada belediyenin yapı ve imar ekipleriyle inceleme yaptı.

Yapılan inceleme sonrasında kaçak olduğu tespit edilen bölümler Bodrum Belediyesi ekiplerince mühürlendi. Bodrum Belediye encümeni ise söz konusu kaçak bölümlerin tahliye edilmesi ve yıkılması yönünde karar aldı.

Bodrum Belediyesinin Özdil ailesine, kaçak olan yerlerin tahliyesi ve yıkılması verdiği süre dolunca villanın yıkılma süreci başladı. 

Muğla Çevre Şehircilik Müdürlüğünce kaçak olarak yapıldığı tespit edilen jeneratör dairesi, müştemilat, bodrum kat ve pergole yerine yaptırdığı çelik iskeletler ve 45 metrekarelik teras verilen süre dolduğu için Özdil ailesi tarafından yıktırıldı.

İMAR AFFINI ELEŞTİRDİ AFTAN YARARLANMAK İSTEDİ

Yılmaz Özdil, 28 Eylül 2019 tarihinde "Pay hattı" başlıklı köşe yazısında "Deprem ülkesinde imar affı mı olur birader? Fay hattı sorun değildir Türkiye'de. Pay hattı sorunudur, pay hattı!" yazısını kaleme almıştı.

Yazdığı yazıyla çelişen Özdil, imar affına başvurarak 349 ada 4 parsel bulunan evinin yapı ruhsat ve eklerine aykırılıktan dolayı başvurarak yapı kayıt belgesi aldı.

Yazdığı yazıyla çelişen Özdil, imar affına başvurarak eşi üzerine kayıtlı 349 ada 4 parsel bulunan villaya yapı ruhsat ve eklerine aykırılıktan dolayı başvurarak yapı kayıt belgesi almıştı. Özdil, ailesinin aldığı "Yapı Kayıt Belgesi" kaçak bölümler ortaya çıkınca iptal edilmişti.

YIKIM SÜRECİNE NASIL GELİNDİ?

*Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı kayıt belgesinin incelenmesi sonrasında, "Yapı Kayıt Belgesini İptal ederek, kamu görevlilerine yalan beyanda bulunan" Yılmaz Özdil'in Eşi Hülya Özdil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. 

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ayrıca, Hülya Özdil'in 2017'de aldığı ve 'ticari alan' statüsünde olan yapıyı "Cins değişikliği " ile villaya çevirdiği dönemde Bodrum Belediye Başkanı olan CHP'li Mehmet Kocadon hakkında da İçişleri Bakanlığına "İmara Aykırı Yapıya İnşaat İzni Verdiği" gerekçesiyle inceleme başlatılması için Muğla Valiliği aracılığıyla müfettiş talebinde bulunmuştu.

*Özdil'in ilk olarak 2017'de aldığı ve 'ticari alan' statüsünde olan yapıyı "Cins değişikliği " ile villaya çevirdiği ve daha sonra 142 metrekarelik villa, bodrum kat, teras ilavesi gibi kaçak yapılarla 310 metrekareye çıkardığı uydu fotoğrafları ile tespit edilmişti.

*Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yapı kayıt belgesinin incelenmesi sonrasında, "Yapı Kayıt Belgesini İptal ederek, kamu görevlilerine yalan beyanda bulunan" Yılmaz Özdil'in Eşi Hülya Özdil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

BELEDİYE 380 BİN LİRA CEZA KESMİŞTİ…

Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in Bodrum Bitez'deki villasının kaçak bölümlerinde yıkım işlemleri sürerken tedbir amaçlı yürütmeyi durdurma kararı veren Muğla 1. İdare Mahkemesi, Özdil ailesinin avukatlarının "Yürütmeyi Durdurma Talebinin" reddine karar vermişti.

Bodrum Belediye Encümeninin ise Özdil'in villasının kaçak bölümleriyle ilgili olarak 380 bin lira idari para cezası kestiği ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler