Yılmaz Ateş: Terörü adıyla lanetlemeliyiz

Yılmaz Ateş: Terörü adıyla lanetlemeliyiz

Gara katliamına tepki gösteren TBMM 22. Dönem Başkanvekili Yılmaz Ateş, “Emperyalizmin Türkiye’ musallat ettiği terörü adıyla lanetlemeliyiz” dedi.

Yılmaz Ateş, Gara'da PKK'nın yaptığı katliamla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Ateş'in açıklaması şu şekilde:

      “Türkiye’ye musallat edilen terör örgütlerinin menşei ne olursa, amaçlarının demokratik laik Cumhuriyeti yıkmak ve bölmek olduğunu görmeyen kalmamıştır. Ancak, demokrasinin vaz geçilmez unsuru olan bazı çevrelerin PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C terör örgütlerine karşı direk mücadele etme cesaret ve kararlılığını gösteremedikleri de görülmektedir.

      Emperyalizm bu topraklar üzerinde bağımsız modern bir Türkiye’nin kuruluşunu, bağımsız bir devlet olarak yoluna devam etmesini dün de, bugün de hazmetmediği ortadır. Ulusal Kurtuluş Savaşı ve sonrasında din ve etnisiteye dayalı isyanlar çıkartmıştır; günümüzde de bu uğraşını sürdürmektedir. AK Parti iktidarı barışçıl yöntemlerle bu terör örgütlerini amacından vazgeçireceği inancıyla barış sürecini başlattı, bu uğurda kendi deyimleri ile bürokratlar atadı, ne istedilerse verdi. Ancak Türkiye’nin “Hendek Savaşlarını” ve “15 Temmuz Darbe Girişimini” yaşamasını önleyemedi. Çünkü, kendilerini var eden emperyalist güçler, Türkiye’yi kana bulamalarını istiyordu.

      Savunmasız 13 vatandaşımızın katledilmesi olayı karşısında ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “PKK’nın sorumlu olduğu doğrulanırsa..” açıklaması, AB’nin 36 saatlik suskunluğu bunu açıkça göstermektedir.

      Ülkede huzuru sağlamak için sınırlarımızın ötesinde de çok zor koşullar altında canları pahasına mücadele eden kahraman ordu ve güvenlik güçlerimize minnettarız. Gapar’da şehit edilen 16 kahramanımıza Allahtan rahmet, ailelerine ve ulusumuza baş sağlığı diliyorum.

       Tepkiler büyüyünce Amerika geri adım atıp PKK terör örgütünü kınadı. Terör örgütünün adını saklayan bazı parti sözcü ve yöneticilerinden de en azından Amerika’nın ki kadar da olsa bir açıklamayı bekliyoruz.”     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler