Yeter ki evde kalın, "24 Saat Hizmetinizdeyiz!"

Yeter ki evde kalın, "24 Saat Hizmetinizdeyiz!"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, koronavirüs salgının daha fazla yayılmaması için vatandaşlara evde kalın çağrısı yaparken, risk grubundaki 65 yaş üstü Aydınlıların her türlü ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını açıkladı.

Başkan Çerçioğlu, “Hemşehrilerimiz yeter ki evlerinde kalsın, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 444 40 09 numaralı çağrı merkezi, tüm ihtiyaçları için 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde” dedi.

Dünya genelinde hızla etkisini artıran koronavirüs salgınına karşı Aydın Büyükşehir Belediyesi yoğun çaba harcıyor. Büyükşehir Belediye tüm açık ve kapalı alanları, parkları, durakları, kamu binalarını, otogarları, toplu taşıma araçlarını dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdi. Periyodik olarak dezenfekte işlemlerini sürdüren Büyükşehir Belediye, günlük sıcak yemek konusunda da tam kapasite çalışıyor. Her gün yaşlı, tek başına yaşayan ve fakirlere sıcak yemek hizmeti veren belediye, kimsesiz ve yaşlıların kimsesi oluyor.

"DÜŞMANLA MÜCADELE HALİNDEYİZ"

Koronavirüsten görünmeyen ve sinsice çoğalan bir düşman olarak bahseden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Belediyemiz bu düşmanla riskin ilk belirdiği andan bu yana 24 saat mücadele ediyor. Vatandaşlarımız hiç endişe etmesin; Büyükşehir Belediyesi her bir vatandaşımızın sağlığını korumak adına topyekûn seferberlik halinde. Tüm açık ve kapalı alanları, parkları, durakları, kamu binalarını, otogarları, toplu taşıma araçlarını dezenfekte ettik ve etmeye devam ediyoruz.” dedi.

"HİÇ KİMSE GECE YATAĞINA AÇ GİRMEMELİ"

Aydın'ın en ücra köşesinde yaşayan yaşlıdan da şehrin göbeğindeki tansiyon hastasından da haberdar olduklarını ifade eden Özlem Çerçioğlu, “Biz göreve gelir gelmez il genelindeki bütün vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret edip nerede ne var hepsini tespit ettik. Bozdoğan’ın Alamut köyündeki Mehmet amcanın kalp hastası olduğunu da biliyoruz. Ata Mahallesindeki Yusuf kardeşimizin işsiz olduğunu ve elinin dar olduğunu da biliyoruz. Germencik’in Ortaklar mahallesindeki Ayşe teyzenin haftada bir ambulansla hastaneye gitmesi gerektiğini de biliyoruz, Buharkent’teki gariban kardeşimizin evinde yakacak ihtiyacı olduğunu da biliyoruz. Biz bu dönem bir yandan sinsi düşmana karşı alanda mücadele verirken, bir yandan da bu zor günlerde kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyoruz. Aydın’da kimse umutsuz yaşamamalı, hiç kimse gece yatağına aç girmemeli. Ben ve arkadaşlarım bunun için mücadele veriyoruz.” dedi.

’24 SAAT VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNDEYİZ’

Türkiye’de olağanüstü durum yaşandığını ve bu dönemde Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin de olağanüstü çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Çerçioğlu, “Aydın genelinde AYBA aracılığı ile yalnız yaşayan, yaşlılar ve uzmanların risk grubunda saydıkları yaşlı vatandaşlarımızın evlerine kadar sıcak yemeklerini ulaştırıyoruz. Bizler vatandaşlarımızdan evde kalmalarını talep ederken, bunu mümkün kılacak tüm hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Hemşehrilerimiz yeter ki evlerinde kalsın, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 444 40 09 numaralı çağrı merkezi, tüm ihtiyaçları için 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde" şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YANLARINDA

Vatandaşların evde kalmalarını dikkat çeken Özlem Çerçioğlu, “Halkımızla dayanışma içinde, onların sağlığını koruyacak tüm tedbirleri sıkı sıkıya alarak bu düşmanı yeneceğiz. Aydınlı vatandaşlarımız bu hassas süreçte evlerinde vakit geçirsinler, ihtiyaç duydukları her alanda Aydın Büyükşehir Belediyesi yanlarında" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler