Yerel seçim öncesi ‘kademeli emeklilik’ geliyor!

Yerel seçim öncesi ‘kademeli emeklilik’ geliyor!

Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için son düzlüğe girildi. EYT'yi kaçıran vatandaşlar için yeni emeklilik fırsatı geliyor.

Sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olan vatandaşlar için harekete geçen hükümet, yerel seçim öncesi 'müjde'yi açıklama planı yapıyor. Kademeli emeklilikte şartlar ve kriterler de yavaş yavaş netleşirken yaş detayı da kulislere yansıdı.
Kademeli Emeklilik Düzenlemesi'ni bekleyenler için sevindiren bir haber geldi. EYT'yi kaçıran vatandaşlar için çalışma yürüten Bakanlık, Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için çalışmalarında sona geldi. neler?' sorularına yanıt ararken, düzenlemenin detayları da ortaya çıktı. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi söz konusu çalışmanın sonuçlarını duyurmayı hedeflerken, sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olanlara emeklilik yolu açılacak.

28 Şubat 2023'te yasalaşan EYT düzenlemesiyle ilk aşamada 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı kazansa da düzenlemeye son anda eklenen 'kademeli prim sistemi' hayal kırıklığı yaratmıştı. Söz konusu madde birçok vatandaşa emeklilik yolunu kapatmıştı.

KRİTİK TARİH: 8 EYLÜL 1999

EYT düzenlemesiyle temel olarak 8 Eylül 1999 ve öncesinde SGK girişi olan vatandaşlar emeklilik haklarını kazanırken; bu tarih sonrasında SGK girişi olanlar emeklilik için çok uzun yıllar beklemek durumunda kaldı.

EYT'den bir gün ile faydalanamayan vatandaşlar yeni bir emeklilik düzenlemesi için hükümete aylardır çağrıda bulunurken, Kademeli Emeklilik Düzenlemesi gündeme geldi.

SEÇİM ÖNCESİ AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaşın tepkisi sonrası harekete geçen hükümet, yerel seçim öncesinde Kademeli Emeklilik Sistemi üzerinden emeklilik bekleyen milyonlara müjde vermeyi planlıyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK İÇİN ŞARTLAR NELER?

A Para kanalının yaptığı paylaşımda, yakın zamanda açıklanması beklenen sistem hakkında şu ifadelere yer verildi:

“EYT'den yararlanamayanlar için yeni bir Kademeli Emeklilik düzenlemesi!

- Bakanlık harekete geçti! Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları taktirde emekli olabilecekler.

- 9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim gün şartı aranacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler