Yeniçağ yazarı: MHP’nin hukukçusu FETÖ’cü çıktı!

Yeniçağ yazarı: MHP’nin hukukçusu FETÖ’cü çıktı!

Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk’ün ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada verdiği ifadeleri köşesine taşıdı.

Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürkün ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada verdiği ifadeleri köşesine taşıdı ve Oğuztürk’ün MHP Genel Merkezi’nin ‘olaylı kongre’ kararı sonrasında 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu raporun altında da imzası olduğunu hatırlatarak, “MHP’nin hukukçusu FETÖ’cü çıktı!” dedi.

Köşe yazısında, “Genel başkan seçimli olağanüstü kurultay isteyen MHP'lilere yönelik oluşturulan FETÖ söylemi epey popüler oldu. Bahçeli ve yakın çalışma ekibi bu söylemi o kadar benimsedi ki; kendilerine uymayan, eleştirmek istedikleri herkese bu sıfatı çok rahat bir şekilde takabildiler. Ankara'da 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği olağanüstü kongre kararı sonrasında her şey bir anda tersine döndü. MHP Genel Merkezi itiraz etti. Bu sırada kamuoyunu da yakından ilgilendiren çok önemli bir rapor hazırlandı. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne MHP Genel Merkezi'nin savunması olarak sunulan rapor, Hukuk Profesörü Hüseyin Hatemi ve Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk imzası taşıyordu” diyen Çolak, şöyle devam etti:

“MHP kongresi sürecini detaylı takip edenler hatırlayacaktır. Bu rapor bu sürecin en kritik merhalelerinden biri olmuştur. Yargıtay'a yapılan itirazlarda da ‘yetkisiz mahkeme vurgusu’ hep bu rapora dayandırılmıştır. Raporu hazırlayanların da nerelerle ortaklık yaptığı, iddianamelerle ve kanıtlarla ortaya çıkarılmıştır.”

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk, kendisine açılan ‘FETÖ‘ davası kapsamında yaptığı savunmada, ByLock uygulamasını örgüt mensubu sevgilisiyle ilişkisini saklamak için kullandığını söylemişti. Savcılık, Oğuztürk'ün ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemişti.

Batuhan Çolak'ın köşe yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler