Yeni Şafak Yazarı Orakoğlu: YAŞ'taki Son Durum, Vesayetçi Yapılardan Arındırılmış Bir Türkiye'ye İşaret Ediyor

Yeni Şafak Yazarı Orakoğlu: YAŞ'taki Son Durum, Vesayetçi Yapılardan Arındırılmış Bir Türkiye'ye İşaret Ediyor

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, 'TSK’da bir tane bile FETÖ’cü kalmayacak' başlıklı bugünkü yazısında, gerçekleşen son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ve devamında görevlerinden istifa eden komutanlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İSTİFALAR İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARA MALZEME VERİR

Orakoğlu, son YAŞ ararlarının ardından TSK'nın İdlib'den sorumlu komutan ve komutan yardımcısının istifasıyla ilgili olarak "Türkiye’nin dikkatini İdlip’e Fırat’ın doğusuna, Akdeniz’e yönelttiği bir konjonktürde İdlip’e atanan komutanın istifa etmesi Türkiye aleyhine şaibe yaratmak isteyen iç ve dış düşmanlara sadece malzeme verir" ifadelerini kullandı.

Son toplantıyla birlikte YAŞ içerisinde 'sivil-asker dengesinin siviller lehine bozulduğu' tartışmalarına da değinen Orakoğlu, söz konusu iddiaları yalanladı ve TSK içerisinde 'FETÖ ve benzeri yapıların sızmasına yönelik tedbir alındığını' söyledi.

TÜRKİYE'NİN SURİYE POLİTİKASINA ORDU İÇİNDE DESTEK TAM

Orakoğlu'nun yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Son YAŞ toplantısı ile ilgili olarak YAŞ’ta asker-sivil dengesinin bozulduğu siviller lehine YAŞ’a katılan üyelerin çoğunluğu oluşturduğu iddiaları şüphesiz yetkililer tarafından araştırılır.

Ancak YAŞ’taki son durum vesayetçi yapılardan arındırılmış bir Türkiye’ye de işaret eder unutmayalım.

YAŞ toplantısı sonrasında istifa eden generallerin atanmalarında tenzili rütbe asla söz konusu değil.

Hepsi kritik ve önemli pozisyonlara atandılar. Pek çok liyakatlı asker terfi edemedi ve emekliye sevk edildi iddiaları da doğru değil. Şu anda Türkiye’nin Suriye politikasına ordu içinde destek tam.

Devlet yalnızca TSK’ya geçmiş yıllarda olduğu gibi FETÖ veya benzeri yapıların sızmamasına yönelik gerekli tedbirleri alıyor.

Başkan Erdoğan Milli Savunma Bakanı Akar’a TSK’da bir tane bile FETÖ’cü kalmayacak emrini verirken şüphesiz diğer sızmalara karşı da aynı önlemleri alınması ulusal güvenliğimiz açısından elzemdir.

KAYNAK: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler