Yeni Bir Gazete Daha Yayın Hayatına Başladı

Yeni Bir Gazete Daha Yayın Hayatına Başladı

Türk basınına yeni bir gazete daha katıldı

Türk basınına ve okurlarına yeni bir soluk getirme hedefi ile yola çıkan İkinci Yüzyıl gazetesi “Yeni yüzyıl doğuyor, umutlar yeşeriyor” sloganı ile yayın hayatına başladı.

KRT TV ve ANKA’nın da sahibi olan Güneşim Medya’nın yeni gazetesi İkinci Yüzyıl’ın ilk sayısı bugün yayımlandı. Bağımsız ve özgür gazeteciliği temel görev sayan Güneşim Medya’nın çıkardığı ilk gazete olan İkinci Yüzyıl’a, bir e-gazete olarak online platformlardan ve sosyal medyadan herkes ücretsiz olarak ulaşabilecek.

“Yeni yüzyıl doğuyor, umutlar yeşeriyor” sloganı ile yola çıkan İkinci Yüzyıl, evrensel gazetecilik ilkeleri doğrultusunda gerçeği okurlarına ulaştırmayı öncelikli ödev sayıyor. Perde arkası haberler, çarpıcı analiz ve yorumları sayfalarına taşıyacağını duyuran gazetenin ilk sayısında altı muhalefet partisi liderinin imzaladığı ‘Genişletilmiş Parlamenter Sistem’e ilişkin haberlerin detayları yer aldı. Rusya-Ukrayna arasındaki savaşa da sayfalarını ayıran gazetede spor, eğitim, kültür sanat, yaşam haberlerine de yer veriliyor.

İlk sayıda Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici’nin “Benim cenazem kalabalık olur”, Can Baydarol’un “Demokratik yöntemlerle yeni bir iktidar yolu” başlıklı köşe yazıları yer aldı.

İkinci Yüzyıl, ilk sayısını sosyal medya hesabından "Yarının Türkiye’si için bağımsız habercilik yapmak için yola koyulan gazetecilerin emeğiyle hazırlanan bir gazete. Birinci sayımız ile siz değerli okurlara merhaba diyoruz" notu ile duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya