Yavaş'ın 'görevden alma operasyonun' perde arkası! Bakın Erdal Bey kim çıktı?

Yavaş'ın 'görevden alma operasyonun' perde arkası! Bakın Erdal Bey kim çıktı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hızlı başladı. AK Parti döneminde kalma üst düzey bürokratların tek tek istifalarını aldı. Bu operasyonları ise Erdal Bey isminde bürokrat yürütüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, devir teslim törenin ardından üst düzey bürokratları görevden almaya başladı.

İki gün içinde, Yavaş ilk olarak, 2012 yılından bu yana genel sekreter yardımcısı ve fen işleri daire başkanı olarak görev yapan Vedat Üçpınar'ı görevden aldı.

Ayrıca Teftiş Kurulu Başkanı ile 1. Hukuk Müşaviri de ilk aşamada görevden alınan bürokrat oldu.

ERDAL BEY İLE GÖRÜŞÜN!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görevden alma operasyonlarını ise Edal Bey yürütüyor. Erdal Bey'in kamuda Tarım eski Bakanı Mehdi Eker'in sağ kolu olarak biliniyordu.

Bir anlamda Ankara Büyük Şehir Belediyesindeki görevden almaların arkasından Tarım eski Bakanı Mehdi EKER'in prensleri arasında yer alan Erdal Celal SUMAYTAOĞLU çıktı.

Eski Bakan Mehdi EKER döneminde aynı anda hem Rehberlik ve Teftiş Başkanı, hem Müsteşar Yardımcısı hem de 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yapmıştı.

Bakan EKER'in görevden alınmasının ardından hakkında çok fazla usulsüzlük iddiası ile soruşturma açılmış ve soruşturmalar sonucunda da cezalar verilmişti.

Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ görevden alacağı bürokratları Erdal Celal SUMAYTAOĞLU'na göndererek istifa dilekçelerini aldırıyor. İlginin hukukçu kimliği olduğu için bir nevi görevden almaların altyapısını oluşturuyor.

Bu durum gözlerin eski Bakan EKER'e çevrilmesine sebep oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ve AK Parti'de şimdi herkes bir dönem EKER'in prensi olan bir bürokratın Mansur Yavaş'ın yanında nasıl yer aldığını soruyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler