Yavaş ilk icraatını açıkladı: Makam araçları azaltılıyor

Yavaş ilk icraatını açıkladı: Makam araçları azaltılıyor

YSK’nın verilerine göre Ankara’daki büyükşehir belediyesi seçiminde birinci olan CHP’li Mansur Yavaş, ilk icraatının makam araçlarını azaltmak olduğunu söyledi.

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’e konuşan Yavaş, Ankara halkının isyanını dile getirdiğini ifade etti. Yavaş, AKP’nin kampanyası nedeniyle oy kullanmayacak olanların da oy kullandığına dikkat çekti. CHP’li siyasetçi “Bazı seçmen bu çirkin saldırılar ve düzeysiz söylemler nedeniyle oyunun rengini değiştirdi” dedi.

Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz vermiştim, makam araçlarını azaltacağım. Bu çakarların ortadan kaldırılmasını sağlayacağım. Başka bir sorun… Asfalt katılım payı nedeniyle hacizler yaşanıyor. Bunu tüm Ankaralılar biliyor ve yaşıyor. Yine söz vermiştim, bu hacizleri kaldıracağız. Ayrıca bir an önce Ankara’nın ekonomisinin kalkındırılması, işsizliğin azaltılması için ne mümkünse onu ele alacağız ve çalışmaya başlayacağız.”

AKP, Ankara’da da tıpkı İstanbul gibi sonuçlara itiraz ediyor. Başkentte Yavaş yüzde 50.91, AKP’li rakibi Mehmet Özhaseki ise yüzde 47.1 oy aldı.

 

CHP’li Yavaş, sonuçtan emin olduğunu söylerken, bunun rahatlığını yaşadığını dile getirdi.

Yavaş, 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı’nın İstanbul’da 13 saatten fazla bir süre veri akışını durdurmasını da şöyle yorumladı: “AA her seçim bunu yapıyor. Geçen seçimlerde yaşananları herkes biliyor. İstanbul’da veri akışı durduruldu, herkes gördü. Ankara’da da iki saat veri akışını durdurdu. Seçim sonuçlarının sağlıklı duyurulması için AA ve YSK bu işi yeniden ele almalı ve düzenlemeli.”

CHP’li siyasetçi, oy versin vermesin herkesin mutlu olduğu bir döneme girildiğini belirterek ayrıştırma ve ötekileştirme döneminin bittiğini dile getirdi.

Yavaş, belediye meclisinde ‘CHP azınlıkta’ denerek engelleme imalarının hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı: “Onlar önemli değil. Ankara halkına hizmet etmemizi kimse engelleyemez. Bunun sorun olacağını sanmıyorum. Eskişehir örneği var ortada. Kimse hizmeti engellemeye cesaret edemez.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler