Yatağı Alıp Ankara'da Yatmaları Gerekiyor

Yatağı Alıp Ankara'da Yatmaları Gerekiyor

Volkswagen'in yeni fabrikasını Aydın'da kurması için mücadele eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nu, Nazilli Belediye Başkanı İYİ Parti'li Kürşat Engin Özcan ve Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ticaret Odası Başkanı Arslan, fabrikanın Nazilli'de gerçekleşmesi için Çerçioğlu'ndan destek isteyerek, "Fabrika için, bizim bölgemizde muhakkak hazine yerleri var.

Bu yerler değerlendirilebilir. Fizibilite yapılırsa bizim bölgemizin iş gücü anlamında da en ucuz iş gücünü sağlayacağına inanıyorum.

Sanayi anlamında bölgemiz de böyle bir yatırıma ihtiyaç var. İnşallah Sayın Başkanım sizlerin de destekleriyle bu yatırım başarılır ve bölgemize gelir.

KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ

Belediye Başkanı Özcan da, Nazilli'nin uzak ve yakın geçmişinde hep üretimle konumlanan güzel bir ilçe olduğunu söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sümerbank Fabrikası'nı Nazilli'de test etmesinin, Nazilli'nin ne kadar önemli bir ilçe olduğunu gösterdiğini ifade eden Özcan, Volkswagen fabrikasının da Nazilli'nin ikinci Sümerbank'ı olmasını diledi.

Volkswagen'in fabrika yatırımı için batı illerini değerlendiriyor olmasının ve Çerçioğlu'nun da bu yatırımı Aydın'a getirmek istemesinin kendilerini hareketlendirdiğini kaydeden Özcan, "Bu yatırım için ilçemizin coğrafyası, ulaşımı ve insanı hazır.

Bunun bölgemize çok büyük katkı sağlayacağına, birçok sosyal ve ekonomik sorunu da çözeceğine inanıyoruz.

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu da, Volkswagen'in Türkiye'de yatırım yapma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Otomobil fabrikasının Aydın'a yapılmasını istediklerinin altını çizen Çerçioğlu, "Çünkü Aydın, ulaşım ağının tam ortasında ve limana yakın.

Aydın-İzmir otoyolu var. Eğitim seviyesi en yüksek illerden bir tanesiyiz. Nazilli, Söke, Germencik'te OSB'lerimiz var, artı genişleme alanlarımız var. Bu yerler, bilahare ücret verilebilir.

Fabrika için bakanlık, sayın valimiz devreye girebilir. Tabi buradaki en önemli faktör Aydın milletvekilleri, iktidar milletvekilleri. İktidar milletvekillerinin yatağı, döşeği alıp Ankara'da yatmaları gerekiyor.

Bu yatırımı Aydın'a getirmeleri için. Bizler de yerel yöneticiler olarak üzerimize döşen tüm görevi yapmaya hazırız.

AYDIN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Otomobil fabrikasının Aydın'da kurulması için herkesin birlik olması ve yumruğunu bir yere vurması gerektiğine vurgu yapan Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda Volkswagen'den gelen resmi bir açıklama yok.

Yani tren kaçmış değil, pes etmemek ve mücadele etmek gerekiyor. Fabrika ile gelecek 4 bin istihdam gerçekten Aydın için çok önemli. Bu bacasız bir sanayi, sonuçta montaj bir sanayi olacak.

Jeotermal gibi havamızı, suyumuzu, çevremizi kirletmeyecek. Bizlere düşen görev hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan, Aydın milliyetçiliği yaparak, otomobil fabrikası yatırımını Aydın’a getirmemiz gerekiyor.

Volkswagen'in yanı sıra diğer yatırımcılara da Aydın’a gelmeleri için çağrıda bulunan Çerçioğlu, amacının siyaset değil, hizmet olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: sesgazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler