Yaşar Aksoy ve Hanri Benazus’ten Atatürk anıları

Yaşar Aksoy ve Hanri Benazus’ten Atatürk anıları

İzmirliler ile sanat ve iş dünyasının önemli isimlerini buluşturan Kent Söyleşileri‘nin Atatürk’e ayrılan Kasım ayı etkinliğinde Yaşar Aksoy ve Hanri Benazus konuk olarak yer aldı.

Erkan Sevinç / İzmir

İzmirliler ile sanat ve iş dünyasının önemli isimlerini buluşturan Kent Söyleşileri‘nin Atatürk’e ayrılan Kasım ayı etkinliğinde Yaşar Aksoy ve Hanri Benazus konuk olarak yer aldı. Mövenpick Otel’de Atatürk ve İzmir’e dair tarihi bilgilerin paylaşıldığı, interaktif sohbet öncesi Atatürk Fotoğrafları sergisi Westpark Outlet'te, Medical Park Sanat Galerisi'nde açıldı. Açılışa; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve açtığı sergiler ile tanınan Hanri Benazus‘un, Atatürk’ü bizzat görmüş biri olarak söyleşide anlattığı anılar, izleyiciler tarafından ilgi ile dinlendi. Tam bir İzmir aşığı ve Atatürk sevdalısı olan ünlü şair ve yazar Yaşar Aksoy ise içinde tarihi görseller olan 100 slayttan oluşan bir sunum gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda, 8 Eylül 1822’de elle dikilmiş Türk Bayrağını, Hanri Benazus ve Moderatör Gülşah Elikbank ile birlikte açarak selam veren Aksoy, izleyicilere çok özel anlar yaşattı. Etkinlik, konukların kitaplarını imzalatmaları ve soru cevap bölümü ile son buldu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler