Yasadışı İslam Televizyoncusu Zakir Naik Mahkemede

Yasadışı İslam Televizyoncusu Zakir Naik Mahkemede

Hindistan Milli Soruşturma Ajansı; mahkemeden, İlahiyat Öğretim Görevlisi Zakir Naik'e ait beş gayrimenkul için haciz emri aldı.

Hindistan Milli Soruşturma Ajansı; mahkemeden, İlahiyat Öğretim Görevlisi Zakir Naik'e ait beş gayrimenkul için haciz emri aldı.Mahkeme,gerekçe olarak Naik'in 2016 yılında yasadışı olduğu ilan edilen İslami Araştırmalar Vakfı'nın yasadışı aktiviteleri ile ilişkisini gösterdi. 

Gayrimenkullerin Mumbai'de dört apartman dairesi ve bir ticari kuruluş olduğu belirtildi.

52 yaşındaki Zakir Naik, gençlik-sosyal yaşam-21.yy'da İslami hayat gibi pekçok konuda düzenlediği konferans ve yayınladığı videolarla tanınıyor. Türkiye'de yayımlanan dini içerikli ve gençlere yönelik videoların da tamamen Zakir Naik videolarından çeviri olduğu biliniyor.Naik'in Facebook'ta 16 milyon,Twitter'da 150,000 takipçisi bulunuyor.

2016 yılında Bangladeş yetkilileri, başkent Dhaka'daki bir kafede 22 kişiyi öldüren silahlı saldırganın Zakir Naik'ten ilham aldığını açıklamıştı. 

Bunun üzerine Bangladeş, Zakir Naik'in şahsına ait, dünya çapında 100 milyon takipçisi olan Dubai merkezli İslami yayın kanalı Peace TV'yi kapatmıştı.

Hindistan vatandaşı Zakir Naik ve 1991 yılında kurduğu Mumbai merkezli İslami Araştırmalar Merkezi hakkında yasadışı faaliyetleri özendirmek ve dini nefreti arttırmak gerekçesiyle bir bilgi raporu hazırlanmış, 5 yıl süreyle Merkez kapatılmıştı.

Zakir Naik'in, Milli Soruşturma Ajansı'nın mahkemeye başvurmasının ardından gayrimenkullerini satmaya çalıştığı bildirildi.Kapatma davasından sonra çeşitli kaynaklardan aldığı bağışların da durduğu ifade edildi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler