Yargıtay'dan emsal 'soyadı' kararı! Dava yolu açıldı

Yargıtay'dan emsal 'soyadı' kararı! Dava yolu açıldı

Yargıtay, emsal bir karar alarak anneye tanınan 'çocuğa soyadı verme' hakkının ‘çocuğun menfaati’ doğrultusunda yapılabileceğini ifade ederek çocuğa yeniden babasının soyadının verilmesine hükmetti.

Gaziantep’te yaşayan bir baba boşandığı eşinin hiçbir gerekçe göstermeden çocuğunun soyadını değiştirmesine ilişkin itirazda bulundu. 

Yargıtay emsal bir karar alarak anneye tanınan 'çocuğa soyadı verme' hakkının ‘çocuğun menfaati’ doğrultusunda yapılabileceğini ifade ederek çocuğa yeniden babasının soyadının verilmesine hükmetti.

Gaziantep’te 2016 yılında eşinden boşanan bir anne Yargıtay’ın boşanan çiftler için verdiği ‘velayeti kendisine verilen anne çocuğunun soyadını değiştirebilecek’ kararı sonrası çocuğunun soyadını mahkeme kararıyla değiştirerek kızlık soyadını verdi.

Karar üzerine itiraz eden baba açtığı davayı yerel ve üst mahkeme reddedince konuyu Yargıtay’a taşıdı. Avukat Ferit Yıldırım’ın yürüttüğü davada yapılan itiraz ve sunulan gerekçeler sonucu Yargıtay çocuğunun velayeti kendisine verilen annenin çocuğun yararına bir durum olmadıkça soyadını değiştiremeyeceğine hükmederek babayı haklı buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler