Yağmur ve soğuk geri dönüyor

Yağmur ve soğuk geri dönüyor

Meteoroloji tarafından yayınlanan hava durumu tahmin haritasına göre yeni hafta yağmurla ve soğuyan havayla başlayacak.

Tahminlere göre hava sıcaklıkları birkaç derece düşecek ve Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yağışlar görülecek. İstanbul'da yarından itibaren üç gün boyunca yağmur bekleniyor.

Son günlerde yükselişe geçen hava sıcaklıkları yeni haftada yerini yağışlı ve serin havaya bırakacak. Yurdun kuzey kıyılarında yağmur etkili olacak, kuzey ve yüksek kesimlerde ise kar görülecek.


BUZLANMAYA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz Bölge geneli ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Çankırı, Yozgat, Sivas, Kayseri, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun yağış alan yerlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan kesimlerde çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler