Yabancıların Bayraktar itirafı ortaya çıktı!

Yabancıların Bayraktar itirafı ortaya çıktı!

Çinli popüler bilim yazarı Song Yiçang, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ı "SİHA alanında deha." şeklinde tanımladı.

Song, Çin Merkezi Televizyonunda yayınlanan programda, Bayraktar'ı Apple şirketinin kurucusu Steve Jobs'a benzeterek, "SİHA konusunda Türkiye'de bu alanda bir deha ortaya çıktı.

Bu, Selçuk Bayraktar. Türkiye'de insansız hava araçlarının babası. Bayraktar'ın SİHA savaşındaki konumu, Steve Jobs'un akıllı telefon teknolojisindeki konumu gibi." dedi.

Song Yiçang ayrıca, "Jobs'un Apple ile telefon alanına girmesi ve sonrasında akıllı telefon teknolojisinde ilk sıraya yerleşmesine benziyor." değerlendirmesini de yaptı.

Çinli yazar programda, Bayraktar'ın öz geçmişine ilişkin de bilgi vererek, ABD'deki eğitimi sırasında SİHA'ların yazılım ve elektroniği konularında uzmanlaştığını, daha sonra ülkesine döndüğünü anımsattı.

Yazar Song'un "A Lonely Queen of the North", "The Empires On the Sea", "Flames on the Sea" ve "Sailing to the Deep Ocean" adlı kitapları bulunuyor.

ÖVGÜLER DİZDİLER

ÖVGÜLER DİZDİLER! 

Öte yandan ünlü Fransız AFP haber ajansı, geleceği şekillendiren ileri teknoloji Türk dronelarına övgüler dizmişti. SİHA'ların Türkiye'nin dünya arenasında giderek artan etkisindeki önemine vurgu yapan haberde, Atak helikopterlerinin satışına ilişkin de şoke edici bir bilgi paylaşılmıştı.

Türk drone teknolojisi bir kez daha dünya manşetlerinde. Üstelik bu sefer sadece ileri teknoloji İHA/SİHA'lar değil, Atak helikopterleriyle ilgili de dikkat çekici bilgiler paylaşılmıştı.

Fransız Haber Ajansı (AFP) Türkiye’nin ürettiği Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA), Suriye, Libya ve Azerbaycan’da son dönemde önemli askeri başarılara imza attığını ve Türkiye’nin SİHA’ların ihracatı için burada gösterilen başarılardan yararlanmayı umut ettiği yorumunu yapmıştı.

Haber analizde, askeri boyuta ilave olarak SİHA’ların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dış politikada giderek daha iddialı bir hale gelen etki alanlarını genişletme girişimlerine destek adına baskı unsuru olarak görüldüğü ifade edilmişti.

Türkiye’nin sön dönemde Suriye, Libya ve Azerbaycan’da SİHA’ları etkin bir şekilde kullandığı kaydedilirken, bu araçların geniş çaplı ihracatının planlandığı bildirilmişti.

'KALİTE-FİYAT İLİŞKİSİNDE EN İYİSİ' 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AFP’ye yaptığı açıklamada, "Kalite-fiyat ilişkisi açısından biz bu alanda en iyisiyiz.

Dünyada çok farklı SİHA var ancak, fiyat ve özellikleri, bizimkiyle kıyaslandığında ortada büyük farklılıklar bulunuyor. Bizim özelliklerimize sahip olup, diğer ülkelerde üretilenlerin fiyatları neredeyse iki misli daha fazla.” ifadelerini kullanmıştı.

Demir, “Dünyada lider olabileceğimiz veya yeni teknolojilerin öncüsü olabileceğimiz bu alana girmek istedik, SİHA’larımız bunun için mükemmel ”diyerek görüşlerini özetlemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler