Whatsapp, Eski Model Akıllı Telefonlarda Hizmet Vermeyecek

Whatsapp, Eski Model Akıllı Telefonlarda Hizmet Vermeyecek

WhatsApp isimli anlık mesajlaşma uygulaması, 1 Şubat 2020’den itibaren güncel olmayan işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlarda hizmet vermeyi kesecek.

WhatsApp’ın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, kısıtlama, Android 2.3.7 ve iOS 8 işletim sistemine sahip olan akıllı telefonları kapsayacak.

WhatsApp tarafından yayınlanan mesajda, “Eski işletim sistemlerine sahip olan telefonlar için güncelleme getirmeyi durduğumuz için, birtakım özelliklerin kullanılamaması her an söz konusu olabilir” ifadelerine yer verildi.

Bunun yanında 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren WhatsApp’ın Windows Phone işletim sistemine sahip telefonlarda da hizmet vermeyi durduracağı da belirtildi.

Uygulama, gün geçtikçe bünyesine yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Sohbet esnasında küçük bir pencereden video izleyebilmek, ‘GIF’ göndermek ve parmak iziyle kimlik doğrulamak gibi özellikler; eski model akıllı telefonların RAM ve işletim sistemleri tarafından karşılanamıyor.

Geliştiriciler, uygulamayı kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcıların Android 4.0.3 ve iOS 9 ya da daha güncel yazılımları kullanmalarını önerdi.

Günümüzde WhatsApp, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması konumunda. Şubat 2018’de yayınlanan verilere göre, uygulamanın 1.5 milyardan fazla kullanıcısı mevcut.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler