WASHINGTON MERKEZLİ ASKERİ ANALİZ DERGİSİ THE NATIONAL INTEREST RUSYA'NIN MİG-29 SAVAŞ UÇAKLARINI 'CANAVAR' OLARAK NİTELENDİRDİ

WASHINGTON MERKEZLİ ASKERİ ANALİZ DERGİSİ THE NATIONAL INTEREST RUSYA'NIN MİG-29 SAVAŞ UÇAKLARINI 'CANAVAR' OLARAK NİTELENDİRDİ

Rusya’nın Astrahan bölgesindeki askeri tatbikatın videosunu değerlendiren Washington merkezli askeri analiz dergisi The National Interest (NI), tatbikata katılan MiG-29 savaş uçaklarını ‘canavar’ olarak nitelendirdi.

MiG-29'un, Amerikan F-16'ya yanıt olarak geliştirildiğini hatırlatan dergi, ancak son yıllarda çok sayıda modifikasyonunun oluşturulduğunu ve ‘havadan karaya' tipi silahlarla donatılan çok maksatlı uçağa dönüştüğünü kaydetti.

‘Canavar' olarak nitelendirilen uçağın, artık başlardaki rolü oynamamasına rağmen Rus Hava Uzay Kuvvetleri için önemli olduğu vurgulandı.

MiG-29'un, devriyeden düşük yoğunluklu çatışmalarda kara birliklerine desteğe kadar geniş yelpazedeki görevleri yerine getirecek yetenekte olduğu ifade edilirken uçağın modernize edilebileceği veya satılabileceği, son 40 yılda geliştirilen sayısız modifikasyonun anlamının da bunda yattığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler