Volkswagen, 'Türkiye'ye milyar euroluk yatırım'dan vazgeçti

Volkswagen, 'Türkiye'ye milyar euroluk yatırım'dan vazgeçti

Volkswagen'ın Türkiye'de fabrika kurmama kararı aldığı açıklandı.

Volkswagen'ın Türkiye'de fabrika kurmama kararı aldığı öne sürüldü. Otomotiv sektörü dergisi Automobilwoche, haberini adını açıklamadığı Volkswagen kaynaklarına dayandırdı.

Bloomberg haber ajansına göre ise, Alman otomobil üreticisi Volkswagen, koronavirüs pandemisinden ötürü düşen otomobil talebinden dolayı yeni kapasite artırımına gerek duymayacak. 

Volkswagen kurumsal iletişim yetkilileri ise,“Salgın nedeniyle düşen talep sonrası Volkswagen bütün yatırımlarını durdurdu. Türkiye de buna dahil. Geleceğe yönelik olarak şu anda bir şey söylenemiyor. Türkiye'ye olan yatırım kararı durdurulmuştur” bilgisini verdiler.

Şirket, geçen Ekim'de Türk Ordusu'nun Suriye'de gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle tepki almasını gerekçe göstererek Türkiye'de yapmayı planladığı yatırımı ertelemişti. z

Volkswagen şirketinin sözcüsü, Ekim'deki açıklamasında fabrikanın açılışının şirketin itibarına zarar verebileceğini söyledi; "Bölgedeki durumu büyük bir kaygıyla izliyoruz" demişti. Volkswagen'den 'iptal kararıyla' ilgili henüz açıklama yapılmadı.

BBC Türkçe'nin aktardıklarına göre Volkswagen, Ekim'de Manisa merkezli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi kurduğunu açıklamış; şirketin sermayesi 943,5 milyon TL olarak belirtmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler