Van'daki mazbata krizinin perde arkası ortaya çıktı

Van'daki mazbata krizinin perde arkası ortaya çıktı

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Van'da yaşanan mazbata krizinin perde arkasını yazdı

YÜKSEK Seçim Kurulu’nun (YSK) web sitesine girip “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri” bölümünü ziyaret ettiğinizde, “Aday Listeleri” başlığı ile karşılaşacaksınız. Bu başlık altında “İl Seçim Kurulları Tarafından İlan Edilen Kesinleşmiş Aday Listeleri” alt başlığında “Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Listesi” de var.
Geçen 3 Mart tarihinden bu yana YSK’nın ilgili sayfasında duruyor tam sekiz sayfa tutan bu liste. Sekizinci sayfanın sonunda Van’daki büyükşehir belediye başkan adaylarının isimleri sıralanıyor. Alttan 17’nci sırada da “Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi”nin (DEM Parti) adayı Abdullah Zeydan’ın adı yazılı.
YSK’nın bu nihai listeyi yayımlamasından önce ilan ettiği takvim çerçevesinde bütün yasal süreçler tamamlanmış ve yürütülen incelemede Zeydan’ın aday olmasına bir engel görülmediğinden kendisine listede yer verilmiştir. Zeydan da seçim gününe kadar Van’da seçim kampanyasını yürütmüştür.

Burada altını çizmemiz gereken nokta, YSK’nın bu listede Abdullah Zeydan’a yer vererek Vanlı seçmenleri kendisini seçilebilmeleri yönünde meşru bir beklenti içine sokmuş olmasıdır.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler