Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem!

Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem!

Gelen son dakika bilgisine göre Van Özalp merkezli 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

 Van da korkutan deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkezüssünü Saray ilçesi olarak duyurdu ve büyüklüğünü önce 5.2 ardından 5.4 olarak açıkladı

Van’da meydana gelen deprem ilk bilgilere göre çevre illerden de hissedildi. Hakkari ve Bitlis’i de sallayan deprem son dakika verilerine göre 13:03’te meydana geldi ve büyüklüğü 5.4 olarak ölçüldü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkezüssünü Saray ilçesi olarak duyurdu ve büyüklüğünün 5.2 olduğunu kaydetti.

Kandilli verilerini revize ederek büyüklüğü 5.4 olarak yeniden açıkladı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ilk gelen bilgilere göre “depremde bildirilen bir hasar yok” ifadelerini kullandı.

 

VAN VALİSİ BİLMEZ'DEN AÇIKLAMA

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez: "Şu an için depremin merkez üssü Özalp ilçesinden bildirilen bir hasar yok. Ekiplerin araştırması sürüyor."

Yerin 6.96 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem saat 13.03'te gerçekleşti. Vatandaşlar sarsıntı sonrası sokaklara çıkarken deprem Bitlis'te de hissedildi. Avrupa Sismoloji Merkezi de depremin şiddetini 5,4 olarak teyit etti. Van Valisi Bilmez yaptığı son dakika açıklamasında, "Şu an Özalp'te bildirilen bir hasar yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler