Üyeler sordu: İTO’ya kayyum mu atandı?

Üyeler sordu: İTO’ya kayyum mu atandı?

Türkiye’nin en büyük odası İstabul Ticaret Odası (İTO) üç aydır denetimde. İTO Meclis Üyeleri ağustos ayından beri başlayan denetimin sürdüğünü söylediler.

Bazı üyeler bu durumu "İTO’ya kayyum mu atandı yoksa Demokles’in Kılıcı mı işletiliyor?" diye sorguluyor. Alınan bilgiye göre daha önce Bakanlık eliyle yapılan denetimler sadece bir iki hafta sürerken bu sefer Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu devrede olduğu için süreç 7-8 aya kadar uzayabilir.

ARKADAŞLARINA KIRGIN

Geçen yıl Şekib Avdagiç Grubu ile Abdullah Teber Grubunun çekişmesine sahne olan, hatta eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat’ın yaralandığı bir kavgaya kadar evrilen seçimler sonrası İTO’da sular durulmadı.

Ağustos ayı başında İTO Meclis Üyelerinden edindiğimiz bilgiye göre, Ahmet Davutoğlu’nun dünürü olan İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu’nun istifası istenmişti. 

Haber siteleri konuyu gündeme taşıdı. Bir gün sonra yapılan İTO Meclis toplantısında Başkan Avdagiç, Topçu’nun istifa ettiğini üyelere duyurdu. Alınan bilgilere göre Topçu, gönülsüz olarak istifa etti ve yol arkadaşlarına kırgın. Çünkü Avdagiç’in seçilmesinde en önemli etkenlerden biri MÜSİAD’ın temayülünde çıkan isim olmasının yanında Topçu’nun İTO’daki gücüydü.

MÜSİAD RAHATSIZLIĞI VAR

İşin ilginç kısmı o gün de belirtiğimiz üzere Cumhurbaşkanlığı’nın görevlendirdiği denetçi Topçu’nun odasına yerleşmişti. İstifadan 10 gün sonra Jale Özgentürk Hürriyet’teki köşesinde denetim ve istifa sürecini ele aldı. Özgentürk, kimilerine göre Avdagiç döneminin kimilerine göre ise 2016-2018 döneminin mercek altında olduğunu okurlarına aktardı. Edindiğimiz bilgilere göre hem merhum İbrahim Çağlar dönemi inceleniyor hem de mevcut yönetim denetim altında tutuluyor.

400 bin üyesiyle Türkiye’nin en güçlü odası İTO’da üyeler bu durumdan oldukça rahatsızlar. İş dünyasıyla yaptığımız sohbetlerde mutlaka bu konu gündeme geliyor. İlaveten iş insanları arasında ciddi bir MÜSİAD rahatsızlığı da belirmiş durumda. "Yarı kamu niteliğindeki her iş dünyası örgütünde MÜSİAD’ın baskınlığı, öteden beri bağımsız kalmış iş insanlarının uzaklaşmasına neden oluyor" diyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler