Uşakov: Putin ve Erdoğan, 8 Nisan'da Türkiye'ye S-400 tedarikini masaya yatıracak

Uşakov: Putin ve Erdoğan, 8 Nisan'da Türkiye'ye S-400 tedarikini masaya yatıracak

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Nisan'da yapacakları görüşmede Türkiye'ye S-400 tedarikini masaya yatıracağını söyledi.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik tehditleri nedeniyle gündemden düşmeyen S-400 füze savunma sistemleri tedariki konusunda Kremlin'den açıklama geldi.

Uşakov, 8 Nisan'da Moskova'da 8. Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için bir araya gelecek Putin ve Erdoğan'ın S-400 konusunu ele alacağını ifade etti.

Uşakov, "S-400 anlaşması konusunda çok sayıda açıklama yapılıyor. Doğal olarak liderler bu konuyu istişare edecek" dedi.

'İDLİB, ABD'NİN ÇEKİLME KARARI, TÜRK AKIMI VE AKKUYU DA MASADA'

Uşakov, liderlerin görüşme sırasında İdlib mutabakatının gidişatını, ABD'nin Suriye'den kısmi çekilişini, Türk Akımı doğalgaz boru hattı ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali projelerini ele alacağını da belirtti.

Uşakov'a göre Putin ve Erdoğan, İdlib'de faaliyete devam eden terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi için gereken önlemler de dahil olmak üzere İdlib mutabakatının uygulama sürecini istişare edecek.

'ÖNCE DAR KAPSAMLI GÖRÜŞME YAPILACAK'

Putin ve Erdoğan'ın görüşme programına ilişkin bilgi de veren Uşakov, liderlerin önce dar kapsamlı görüşme yapacağını, bu görüşmeye kendisinin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin'in katılacağını belirterek, iki liderin hassas konuları ele almak için yüz yüze görüşebileceğini de ifade etti.

Liderlerin daha sonra ÜDİK toplantısına geçeceğini anlatan Uşakov, Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinskiy, Ulaştırma Bakanı Yevgeniy Ditrih, Gazprom Başkanı Aleksey Miller ile iş dünyasından ve yarı resmi ekonomi kurumlarından temsilcilerin de toplantıda yer alacağını kaydetti.

'İŞ ÇEVRELERİNDEN TEMSİLCİLERLE TOPLANTI YAPILACAK'

Uşakov'a göre ÜDİK toplantısını iş çevrelerinden temsilcilerle yapılacak yuvarlak masa toplantısı izleyecek.

Ardından sayılarına bağlı olarak ortak belgelerin imzalanmasına geçilebileceğini kaydeden Uşakov, imza törenini müteakip Putin ve Erdoğan'ın ortak basın toplantısı için kameralar karşısına geçeceğini belirtti.

'BOLŞOY TİYATROSU'NDA RUSYA-TÜRKİYE KARŞILIKLI KÜLTÜR VE TURİZM YILI'NIN AÇILIŞINA KATILACAKLAR'

Uşakov, liderlerin görüşmeler tamamlandıktan sonra Bolşoy Tiyatrosu'na geçerek Rusya-Türkiye Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı'nın resmi açılış törenine katılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler