Ünlü Bir Marka O Bölgeye Dev Bir Fabrika Kuruyor

Ünlü Bir Marka O Bölgeye Dev Bir Fabrika Kuruyor

Gözalan Şirketler Grubu, Türkiye’nin en eski perakendecilerinden. Birçok yabancı markanın Türkiye temsilciliğini yapıyor.

Columbia, Sorel ve Pony gibi lider tekstil markalarını Türkiye’ye getiren Grup, sektörünün öncü kuruluşlarından.

Columbia markalı ürünler Türkiye’de 2004’senesinden beri 20 şehirde 94 noktada satılıyor.

Grup 2010’da bünyesine Sorel markasını da dahil etti. 2011’den itibaren Sorel markasını Türkiye’ye getiriyor.

Columbia ile ilgili. 1938'senesinde kurulan Columbia Sportswear Company, şapka distribütörlüğü yapan küçük bir aile şirketiyken, su geçirmez, nefes alabilir kumaştan ceket yapan ilk firmalar arasına girerek dünyanın en büyük dış giyim markalarından biri haline geldi.

Amerika'da kayak giyiminde önde gelen markalar arasında yer alan Columbia'nın çizgisi, dış giyim, spor giyim, dayanıklı ayakkabı ve aksesuar alanlarında geniş bir çeşitlilik sunuyor.

Columbia markalı ürünler ısı kaybını önleme, yağmur ve kardan koruma özellikleri ile öne çıkıyor.Markanın Türkiye’de 40 mağazası var. Markanın yeni mağazalar açacağını da duyuyoruz.

Grubun patronları Kerim, Furkan ve Kerem Gözalan kardeşler yeni bir yatırım hazırlığı yapıyormuş. Yatırım bu defa perakendeye değil üretime olacakmış.

Gözalan kardeşler Kars’ta Columbia için fabrika kuracakmış. Yatırım ile ilgili son çalışmalar yapılıyormuş. Yaz sonu gelmeden yatırım başlayacakmış.

Uluslararası markaların yatırımları önemli. Nike’ın Doğubeyazıt’ta yatırım yapacağı açıklanmıştı. 5 bin kişinin istihdam edileceği belirtildi.

Şimdi de başka bir uluslararası marka olan Columbia’nın yatırım kararı alması önemli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler