Ünlü Anketçiden Çok Konuşulacak Erken Seçim Çıkışı: Bu Şekilde Gitmez

Ünlü Anketçiden Çok Konuşulacak Erken Seçim Çıkışı: Bu Şekilde Gitmez

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, "Dört buçuk sene var diyorlar ama bu şekilde bu gitmez! 2020'nin sonu veya 2021'in başında ben bir seçim bekliyorum" dedi.

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, TV5'te Ahu Özyurt'tun moderatörüğünü yaptığı "Düşünme Vakti" programında partilerin seçim performanslarını, stratejilerini ve olası siyasi senaryoları değerlendirdi.

Sarı, “cumhur ittifakı” bileşenlerinden MHP'nin tek başına seçime girdiği bölgelerde ittifakın diğer bileşeni AKP'ye karşı zaferle ayrıldığına dikkat çekti. Konsensus başkanı Sarı, AKP'nin MHP'nin söylemlerini benimsemesi sonucu AKP seçmenlerinin MHP'ye yöneldiğini belirterek "Aslı dururken kimse kopyasına oy vermez" dedi.

Bir seçim bölgesi hariç, AKP'yle yarıştığı her yerde MHP'nin kazandığını aktaran Sarı ayrıca AKP'nin daha önce yönettiği kimi belediyelerin de dikkat çekici bir biçimde MHP'ye geçtiğine söyledi.

"CHP, İYİ PARTİ'YE ÇOK TAVİZ VERDİ"

İYİ Parti'nin seçim sonuçlarını da değerlendiren Konsensus başkanı, CHP'nin pek çok belediyeyi İYİ Parti'ye bırakmasına rağmen, İYİ Parti'nin beklenen başarıya ulaşamadığının altını çizdi. Sarı, "O kadar çok taviz verilmesine rağmen İYİ Parti birkaç tane ilçe dışında hiçbir yerde kazanamadı" derken İYİ Parti'nin seçimi kazanmaktan çok kazandırdığını savundu.

Sarı şöyle konuştu:

"İYİ Parti geçen genel seçimlerde yüzde 10'lara yaklaşarak çok önemli bir iş yaptı fakat bunun devamını bu yerel seçimlerde getirdiğini söyleyemeyiz. İYİ Parti bu seçimlerde yüzde 7.4 oranında bir oy aldı. Ancak İYİ Parti'nin 7.4'lük oy oranını değerlendirirken CHP'nin bazı yerlerde seçime girmediği unutulmamalı. Bir takım yerleri CHP kendi oy oranının çok ötesinde İYİ Parti'ye bıraktı ve İYİ Parti hepsini kaybetti!"

Konsensus başkanı ayrıca İYİ Parti'nin politik yelpazade 'sağda' bulunduğunu belirterek, daha fazla seçmene ulaşmak için partinin 'merkez sağ'a kayması gerektiğini söyledi. Sarı, İYİ Parti'nin merkez sağda bulunduğu iddialarına yönelik de "Eğer sizin bir vekiliniz HDP'ye yanaşıyorsunuz diye istifa ediyorsa, (İYİ Parti) merkez sağda değildir" diye konuştu.

SARI: 2020'NİN SONU VEYA 2021'İN BAŞINDA SEÇİM BEKLİYORUM

Murat Sarı, Türkiye'deki siyasal denklemin sürdürülemeyeceğini savunarak 2020 sonunda erken seçim beklediğini söyledi. AKP'nin mecliste çoğunluğunun kalmadığını, MHP vasıtasıyla 'işlerin sürdüğünü' söyleyen Sarı, "Dört buçuk sene var diyorlar ama bu şekilde bu gitmez! 2020'nin sonu veya 2021'in başında ben bir seçim bekliyorum" diye konuştu.

Sarı söz konusu süre içinde ekonominin toparlanmasıyla erken seçim talebinin AKP kanadından gelmesinin de ihtimal dahilinde olduğunu bildirerek, "Eğer AK Parti bugün iktidarı tek başına ele alacağını bilse seçimi bugün yapar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler