Uluslararası Vizyon Üniversitesi'nden Yeni Akit'e Tekzip!

Uluslararası Vizyon Üniversitesi'nden Yeni Akit'e Tekzip!

Yeni Akit gazetesinin, "Yabancı üniversitelere karşı ayağınızı ‘denk’ alın " başlıklı haberi ile ilgili olarak Uluslararası Vizyon Üniversitesi tekzip yayınladı.

Uluslararası Vizyon Üniversitesi tarafından yayınlanan tekzipte, "25. 10. 2022 tarihli ve Yabancı üniversitelere karşı ayağınızı ‘denk’ alın konu başlıklı haberinize istinaden: Saygıdeğer Yeni Akit yöneticleri, söz konusu haberinizde Üniversitemizin adını vererek ne amaçlandığını tahmin etmediğimizi fakat bu şekilde hedef göstermenizi esefle kınıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Öte yandan yayınlanan tekzip metninde yer alan ifadeler şöyle:

Kuzey Makedonya Cumhuriyetinde, binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değişik üniversitelerde sınavsız olarak eğitim aldıkları bilinmektedir. Haberde bu durumun sadece Uluslararası Vizyon Üniversitesi’nin gerçekleştirdiğine dair bir şekilde yansıtılması (yazarı belli olmayan) menfur kişi yada kişiler tarafıdan gerçekleştirilen algı ve itibarsızlaştırma girişimi, basın etiğine aykırıdır.

Ayrıca, Uluslararası Vizyon Üniversitesi; 07.10.2014 tarihinde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Oybirliği Kararı ile kurulup,13.11.2014 tarihinde çalışma izni alıp, yerelde Balkanlar, genelde ise AB sınırları içinde Türkçe, eğitim verme hakkına sahip yegane üniversite olduğunu bildirmekteyiz.

Türkçe eğitim hakkımızın anaysal bir hak olduğunu, azınlık olarak Kuzey Makedonya Cumhuriyetinde kazanmış olduğumuz bu hakkın, yazarı belli olmayan mesnetsiz haberlere konu olamayacak kadar kutsal olduğu bilinmektedir.

Söz konusu “yazarı belli olmayan”bu menfur haberde itibarsıalştırmayı amaç edinildiği, sadece “Uluslararasaı Vizyon Üniversitesi”ni haber yapmanız, haberin “Türkçe eğitime karşı olan” güruhun dışa yansımasıdır.

Türkçe eğitime düşmanlık edenler, Cumhur İttifakının birlikteliğinden rahatısız olan güruhun: Tek Dil Olmadan Tek Millet Olmaz, Tek Dil Olmadan Tek Devlet Olmaz, Tek Dil Olmadan Tek Vatan Olmaz, Tek Dil Olmadan Tek Bayrak Olmaz” ruhuna aykırı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ocak 2021 yılında yayımladığı 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe olarak kutlanmasına ilişkin”Cumhurbaşkanlığı Genelgesine‘’ karşı rahatsızlığın en bariz göstergesidir.

Tarafınızın üniversitemiz hakkında bilgi edinmesi için üniversitemizin info@vizyon.edu.mk adresimize yazmaniz yeterli olacağını bildirir, bundan böyle resmi makamalardan bilgi almadan haber değeri olmayan “menfur” niteliğindeki değerlendirmelere mesafeli durmanızı, haberi gerçekleştirenlerin isimlerini belirtmenizi ve iddalarını ispat etmekle yükümlü olduklarını tarafınıza bildirmekteyiz.

Yeni Akit’i; basın etiğini ve basın hukukunu saygılamaya davet ediyoruz.

ekran-goruntusu-2022-10-27-072551.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler