Uluslararası Vizyon Üniversite'si akademisyenleri Türk Dünyası Sempozyumu'nda buluştu!

Uluslararası Vizyon Üniversite'si akademisyenleri Türk Dünyası Sempozyumu'nda buluştu!

Uluslararası Vizyon Üniversite'si akademisyenleri başta olmak üzere 9-12 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenen “ Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu” adlı sempozyumda akademisyenler buluştu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu tanıtım videosu gösterimi ve İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından Müzik Dinletisi ile devam etti.

Daha sonra programda sırasıyla birer konuşma yapan EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Türk Devletleri Teşkilatı Azerbaycan Aksakalı Hasan Hasanov, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, 2022-2023 Akademik Yılı açılışının ve Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumunun hayırlı olmasını dilediler.

Düzenlenen program da konuşan Son Başbakanımız, Aksakallar Konseyi Başkanımız Sayın Binali Yıldırım; “Türk Devletleri Teşkilatının kuruluş amacı gayet açıktır. Türk Devletleri Teşkilatı bölgede, var oldukları coğrafyada refahı artırmak, ortak ulaşım ve iletişim altyapısını geliştirmek, ortak kültürlerini yaşatmak, savunma sanayi imkan ve kabiliyetlerini birbirleri ile paylaşmak. Kafkaslar da Orta Asya’da barışı, huzuru, kardeşliği daim kılmak amacını gütmektedir. Biz bir milletiz birçok devletiz. Eskiden bir millet iki devletiz derdik. Şimdi bir millet yedi devletiz. Belki daha da artacak. Erzincan’da gerçekleştirdiğimiz bu ulusal sempozyum yeni yüzyılın habercisidir.” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumunun hayırlara vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında; "Aslımız bir, özümüz bir, gönlümüz bir, tarihimiz bir ve gelecekte de birlikte olmak için bunun sözünü veriyoruz. Belki savrulmuş, belki serpilmiş, belki adaletsizliklerle karşı karşıya gelmiş ama hepsinin ardından gönül coğrafyamızda ki, gönül dünyamız da ki düşler bizi yıllar sonra bir araya getirebilmiş ve bunun gücü ile şuan da haykırıyoruz. O bakımdan Sayın Binali Yıldırım’ı tekrar kutlamak istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından Resim, Heykel, Fotoğraf ve Seramik Sergilerinin açılarak gezildiği program, savaşan şahinlerin Türk Dünyasını selamlama gösterisi ile sona erdi.

Düzenlenen programa; KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Sayın Valimiz Mehmet Makas ve Eşi Hanımefendi Elif Makas, Türk Devletleri Teşkilatı Azerbaycan Aksakalı Hasan Hasanov, Milli Savunma Eski Bakanı Dr. Vecdi Gönül, 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, ilimiz Milletvekilleri Sayın Süleyman Karaman ve Sayın Burhan Çakır, Milletvekili Serkan Bayram, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrencilerimiz, vatandaşlarımız ve sempozyum kapsamında ilimizde bulunan misafirler katıldı.

1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler