Av. Hüseyin Özbek

Av. Hüseyin Özbek

ÜLKENİN DİBİNİ ÇIKARMAK

İşin dibini çıkartmak deyimi rezaletin son perdesi anlamında  kullanılır.Ülke genelinde yaşanan "Altına Hücum" cinnetinin, dibi çıkarılan "Dipsiz Göl" rezaletiyle son bulacağını mı sanıyorsunuz? 

Uğruna nice şehitler verilen bir ülkenin maruz kaldığı yağmanın, kültürel  talanın boyutlarına bakar mısınız? Milletçe yer altından çıkıverecek fi tarihinden kalma hazineyle Karun misali zenginleşme hülyasıyla yatıp, bedavadan gömü bulma rüyasıyla kalkıyoruz.

Ülkenin her köşesini delik deşik eden toplumsal histerinin nedenlerine inilmeden alınacak hiçbir önlem bu cinneti önlemeye yetmeyecektir.Üretmeden tüketmenin, çalışmadan kazanmanın yükselen değer olduğu yerde herşey çürür.

Kamu mallarını yağmalamanın,çöl bedevisinin kervan vurgunu misali gaza ganimeti  sayılmaya başladığı bir  ülkede yozlaşma, ölümcül bir virüs gibi her yere, her kuruma bulaşır.

Kültürel ve tarihsel mirasın paha biçilemez kalıtları, doğanın milyonlarca yılda oluşturduğu değerler, bu çürüme ve yozlaşmanın doğrudan  kurbanlarıdır. 

Ülkenin doğal ve kültürel  envanterinin insanlık tarihi ile yaşıt zenginlikleri, altına hücum histerisiyle gözü dönmüş bu  barbarlık karşısında tamamen korumasızdır.

Hukukun yerini keyfiliğin, kamusal ciddiyetin yerini lümpenliğin, toplumsal duyarlılığın  yerini aymazlığın aldığı bir süreçte neler yaşanacaksa bugün onlar yaşanmaktadır. 

Yukarılarda başlayan yozlaşma, kısa sürede aşağılara inerek,toplumsal bilinci körelten, görüş mesafesini sıfırlayan bir  kör duman gibi ülkenin üzerine çökünce ortada ne toplumsal bellek ne yön duygusu kalmaktadır.  

Piyasada peynir ekmek gibi satılan  detektörlerden birini edinip, kazma küreği de omuzlayınca, kültürel sürek avına çıkmanın önünde hiç bir engel kalmamaktadır.

Gümüşhane' deki doğa cinayeti, en üsttekinden  en alttakine yetki ve sorumluluk zincirine dahil tüm kişi ve kurumların gözü önünde işlenmiştir.

Bitli yorgan misali, kimsenin sorumluluğunu üstlenmediği dipsiz rezalet bir kez daha gösterdi ki siyasi yozlaşma ve çürümenin zirve yaptığı yerde yağma ve talan  meşrulaşmaktadır.

Hiç kuşkunuz olmasın. Hamamın  namusunu kurtarmaya yönelik bir iki açığa almanın ardından her şey  unutulacak, ülkenin henüz dibi çıkmamış neresi ve nesi kalmışsa yağmacıların tekmili birden oraya çullanacaklardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.