Üç Devlet Bankası Birleşti, Kamu Gücü Artıyor

Üç Devlet Bankası Birleşti, Kamu Gücü Artıyor

Hindistan hükümeti, 17 Eylül Pazartesi günü üç devlet bankasını birleştirdiğini duyurdu.

Hindistan hükümeti, 17 Eylül Pazartesi günü üç devlet bankasını birleştirdiğini duyurdu.

Ülkenin Üçüncü Büyük Kamu Bankası

Hindistan Finansal Hizmetler Bakanı Rajiv Kumar, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Resmi açıklamaya göre; Dena Bank, Vijaya Bank ve Bank of Baroda bankaları birleşerek ülkenin üçüncü büyük bankasını oluşturdular.

Basın açıklamasına katılan Ekonomi Bakanı Arun Jaitley, ‘Hükümet bu bankalara teklif götürdü. ‘Teklifimi değerlendirin’ telkininde bulundu.’ dedi.

Çalışma Koşullarında Değişiklik Yok

Bakan, sözlerine " Temin ediyoruz ki, hiçbir çalışan, olağanüstü koşullarla karşılaşmayacak. Bütün çalışanlara, en iyi hizmet şartları uygulanacak." güvencesini vererek devam etti.

Başbakan Narendra Modi, ekonomide yaptığı büyük reformlarla tanınıyor. Kendisi daha önce bir ilke imza atarak; devlet bankalarından, dolaşımda olmayan varlıkları kaldırmıştı.  

Bu hamle, 2019’un Mart ayına kadar tamamlanacak bir süreçten geçecek. Bakanlar Kurulu ve parlamentoların onayı gerekecek.

Hindistan'ın Küresel Konumu Güçlenecek

Yeni bankanın bütün varlıkları içerisinde yüzde 5.71 dolaşımda olmayan varlığı, 9,500 banka şubesi ve 85,675 çalışanı olacağı tahmin ediliyor.

Hükümet, bütün bankaların 21’inde çoğunluk hissesine sahip. Bu da Asya’nın en büyük üçüncü ekonomisinin üçte ikisinin mal varlığı anlamına geliyor.

Sanctum Varlık Yönetimi yatırım uzmanı Sunil Sharma "Bu banka, Hindistan bankalarının küresel konumlarını güçlendirecek. Ancak, bu gücün devamı, bankaların nasıl yönetileceğine kalmış." açıklamasında bulundu.

Milli Ekonomide Yeni Adımlar

Reuters haber kanalı ve Batı basınında, Modi’nin bu hamleyi, ‘karşılığı alınamayan kredilerle mücadele etmek ve kredi hacmini arttırmak’ amacıyla gerçekleştirdiği yorumu yapıldı. Uzmanlar ise bankaların birleşmesini ‘milli ekonominin güçlendirilmesi için yeni bir hamle’ olarak tanımlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler