Uber güvenik raporu ABD’de 2018 yılında 3 bin cinsel saldırı yaşandığını ortaya koydu

Uber güvenik raporu ABD’de 2018 yılında 3 bin cinsel saldırı yaşandığını ortaya koydu

Uber servisi ilk kez ABD’de seyahat güvenliği üzerine bir rapor yayınladı. Rapor, Uber sürücülerinden neredeyse yarısının 2017 – 2018 zaman aralığında 6 bin cinsel şiddet şikayeti aldıklarını belirtiyor.

Uber sürüş servisinin ABD’de seyahat güvenliği üzerine ilk defa yayınladığı rapora göre; Uber sürücülerinden hemen hemen yarısı 2017-2018 yıllarında 6 bin cinsel şiddet şikayeti aldı.

“Aslında bu rapor Uber’den daha fazlası. Toplumumuzda çok fazla insanın her gün yaşayabildiği ve normalize edilebildiği eski bir probleme yeni bir bakış açısı getirmekle ilgili. Bu rapor kadınlar ve başka  herkes için güvenliğin geliştirilmesi hakkında. Rapor binicilere, sürücülere ve tüm sektöre hesap verebilmekle ilgili” ifadeleri raporda kullanıldı.

Bunun üzerinde 2017 yılında ABD’de Uber ile alakalı meydana gelen kazalarda 107 kişi hayatını kaybetti.  Ölümcül kazalardan üçte biri ise yayalarla ilişkili.

Uber, raporun sonunda “Size olan bağlılığımız şunu gerektiryor ki bu kaza oranlarını azaltmak, Uber’i dünyadaki en güvenli platform haline getirmek için devamlı çalışacağız,  ortak araç kullanımını daha güvenli bir sehayat şekline dönüştürmek için çalışacağız”

Söz konusu rapor, Uber güvenlik uygulamaları hakkında yetkililer ve savunucu gruplardan güçlü bir incelemeyle karşı karşıya geldiği zaman ortaya çıktı.  

Londra Ulaşım Otoritesi daha önce Uber’e çalışma lisansı vermeyi reddetmişti.  2017 yılında şirketten gelen geri çağırmalar şehir yetkililerini yolcu güvenliği hakkında bu kararı almaya itmişti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler