TÜRSAB Başkanının koronavirüs çıkan mağazası neden kapatılmıyor?

TÜRSAB Başkanının koronavirüs çıkan mağazası neden kapatılmıyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan, TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya’nın ortağı olduğu şirket tarafından işletilen geleneksel el sanatları mağazasında çalışan bir işçide Covid-19 çıktı. Buna rağmen mağaza kapatılmıyor, işçiler çalışmaya devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye Merkez Müdürlüğü’ne bağlı olan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın da ortaklarından olduğu Anadolu Kültürel Girişimcilik adlı şirket tarafından işletilen geleneksel el sanatları mağazalarının tümü virüs salgını nedeniyle kapatılırken, İstanbul Eminönü’nde bulunan bir mağaza kapatılmadı.

Bakanlığa ait binanın giriş katında bulunan ve turistlere hizmet veren mağazada işçiler, tedirgin oldukları halde çalışmaya devam etmek zorunda kaldı. Sonunda korkulan oldu, bir satış görevlisinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Buna rağmen mağaza hâlâ açık ve işçiler çalışmaya devam ediyor!

TOPLU TAŞIMAYLA İŞE GELİYORLAR 

Söz konusu mağazanın bakanlığın binasında olduğu için kapatılmadığı ileri sürülüyor. Mağazada 4 satış görevlisinin yanı sıra, 1 temizlik ve 2 lojistik elemanı çalışıyor. Servis yok, çalışanlar İstanbul’un çeşitli yerlerinden toplu taşımayla işe gidip geliyor. İşyerinde virüse karşı alınan önlemler ise maske ve eldivenden ibaret.
Covid-19 testi pozitif çıkan satış görevlisi F.Ö. de her gün Gaziosmanpaşa’daki evinden toplu taşıma kullanarak işe gidip gelmiş. Test sonucu geçen çarşamba günü belli olan F.Ö’nün sağlık durumu iyi, evinde karantinada tutuluyor. Bu gelişme üzerine mağazanın diğer çalışanlarına da test yapılıyor. Onların test sonucu henüz belli değil.

CİMER’E BAŞVURU DA SONUÇSUZ KALDI 

Mağazada Covid-19 vakası olduğunun kesinleşmesinin ardından bir satış görevlisi işten ayrılmış, diğer iki satış görevlisi ise kendi imkânlarıyla rapor almış durumda. Ancak mağaza hâlâ açık. Covid-19 taşıyıp taşımadıkları henüz bilinmeyen temizlik ve lojistik işçileri çalışmaya devam ediyor. Rapor süreleri bitince satış görevlileri de işe gelmek zorunda kalacak. Çalışanlar tedirgin; tek talepleri diğer mağazalar gibi bu mağazanın da salgına karşı alınan önlemler kapsamında kapatılması ve kendilerine ücretli izin verilmesi.

Mağazanın fazla müşterisi de yok. Günde yalnızca birkaç turist geliyor. Buna karşın bakanlığa bağlı bir geleneksel el sanatları mağazasının niye hâlâ açık olduğu bilinmiyor. Mağazanın kapatılması için CİMER’e başvuruda bulunulduğu, ancak sonuç alınamadığı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler