TÜRKİYE'YE S-400 SEVKİYATININ ÖNCE ÇEKİLMESİ ABD'YE YÖNELİK MESAJ OLUR

TÜRKİYE'YE S-400 SEVKİYATININ ÖNCE ÇEKİLMESİ ABD'YE YÖNELİK MESAJ OLUR

Rus askeri uzman ve siyaset bilimci Andrey Koşkin, S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye açıklanan tarihten önce sevk edilmesinin ABD'ye yönelik bir mesaj olacağını söyledi.

Plehanov Rusya Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Sosyoloji Bölümü Başkanı Andrey Koşkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "S-400 füze savunma sisteminin Temmuz'da teslimi söz konusu idi, belki öne de çekilebilir" açıklamasını Sputnik için değerlendirdi.

 

Ankara ve Moskova ile Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki ilişkilerin S-400 sevkiyatı da dahil birçok konuyu optimize etmeye imkan sunduğuna inandığını söyleyen Koşkin, "ABD Türkiye'ye S-400'ler konusunda baskı uygularken teslimat süresinin öne çekilmesi; ABD, NATO ve tüm dünyaya yönelik 'Türkiye'nin Rusya nezdindekiler de dahil tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğinin ve ABD'nin Türkiye'nin faaliyetleri açısından bir kriter olmadığının' mesajı olacak" dedi.

'TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİK ÇİZGİSİ RUSYA VE İRAN'LA KESİŞİYOR'

Türkiye'nin özgür bir ülke olduğuna ve dış politikada kendi çizgisinde ilerlediğine de dikkat çeken Koşkin, bu çizginin Rusya, İran ve diğer müttefiklerle kesiştiğini vurguladı.

Rusya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Nereye gidersek gidelim herkes S-400'ü soruyor. Dışişleri Bakanımıza, diğer bakanlarımıza her yerde S-400 soruluyor; ‘alıyor musunuz almıyor musunuz, niye almıyorsunuz, vazgeçin, bırakın falan.' Bizler de ‘bu bizim bitmiş bir işimiz, her şeyimiz tamam' diyerek cevap veriyoruz. S-400 füze savunma sisteminin Temmuz'da teslimi söz konusu idi, belki öne de çekilebilir" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler