Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği konutu önüne Atatürk heykeli

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği konutu önüne Atatürk heykeli

Atatürk’ün heykeli, Türkiye Yardım Sevenler Derneği tarafından Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği’ne hediye edildi.

Mustafa Kemal Atatürk, Kuzey Makedonya’da yaşayan tüm halklar tarafından benimsenen, önemli bir devlet adamı.

Dedeleri Debre’ye bağlı Kocacık Köyü’nde yaşamış, kendisi de Manastır şehrinde lise eğitimini almış Atatürk’ün yaşamında da Makedonya’nın ayrı bir önemi var.

Bu toprakların yetiştirdiği en büyük isimlerden biri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli, artık Üsküp’teki Türkiye Büyükelçiliği’ni süslüyor. 

Devlet sanatçısı heykeltraş Metin Yurdanur tarafından yapılan Atatürk’ün heykeli başkent Üsküp’teki büyükelçilik konutuna yerleştirildi. 

Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara burada yaptığı konuşmada, heykelin dikilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

whatsapp-image-2019-12-16-at-16-30-23-001.jpeg

Kara, “Burası Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'mizin kadim kurucusu, Türkiye Cumhuriyeti'mizi var eden o eşsiz insanın yeri. Yani Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği topraklarına dahil edilsin istedik. Kocacık’ta dedesinin evi var, Manastır’da Askeri İdad'dei okudu, askerlerimiz burada ve Üsküp’te de heykeli duruyor.” dedi. 

Atatürk’ün heykeli, Türkiye Yardım Sevenler Derneği tarafından Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği’ne hediye edildi.

1928 yılında Atatürk’ün önerisiyle kurulan Türkiye Yardım Sevenler Derneği, Türkiye’nin ilk sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı zamanda isim babası olduğu dernek, Türkiye genelindeki 133 şubesiyle 91 yıldır ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatıyor.

whatsapp-image-2019-12-16-at-16-30-25-001.jpeg

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Başkanı Dilek Bayazıt da yaptığı konuşmada, “Bugün çok heyecanlıyız. Atamızın atalarının doğduğu toprakta olmaktan, devletimizin topraklarına Atamızı emanet etmekten onurlu ve gururluyuz. Bizim pusulamız, yolumuz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri. Burada hepimiz birer Atatürk sevdalısıyız." dedi. 

Heykelin açılış törenine Kuzey Makedonya Türk toplumundan çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler