Türkiye’nin ilk vegan kasabı, Kadıköy’de açıldı

Türkiye’nin ilk vegan kasabı, Kadıköy’de açıldı

Türkiye’nin ilk vegan kasabı Limonita, Kadıköy Moda’da açıldı. Limonita’nın işletmecilerinden Deniz Yoldaç Yalçın, bu dükkanda hayvanların tezgahta değil, el üstünde tutulduğunu söyledi.

Türkiye’nin ilk vegan kasabı Limonita, kasım ayında İstanbul’un Kadıköy ilçesinin Moda semtinde açıldı.

Gazete Kadıköy’den Fırat Fıstık’ın haberine göre, Limonita Vegan Kasap, vegan ayı olarak bilinen kasım ayında Moda Rıza Paşa Sokak’ta faaliyete başladı. Türkiye’de ilk ‘vegan kasap’ olma özelliği taşıyan bu dükkan, vegan/vejetaryen sayısı en yüksek olan ülkelerden İngiltere’deki ilk vegan kasapla aynı zamanda açılmış oldu.

Limonita’nın işletmecilerinden Deniz Yoldaç Yalçın, süreci “hayal ortaklığı” olarak nitelendirdi. “Hem sağlık hem etik nedenlerle bitkisel beslenmeye geçenlerin sayısı gerçekten de hızla artıyor” diyen Yalçın, dükkalarında hayvanların 'tezgah üzerinde değil yalnızca el üstünde tutulduğunu' ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Açıldığımızdan bugüne şaşırtıcı bir ilgi gördük ve görmeye devam ediyoruz. Hayvansal eti, bitkisel et ile ikame ederek veganlığı tercih etmeseler bile yaşam tarzını değiştiren birçok müşterimiz var ve bundan daha büyük bir mutluluk yok bizim için. Son yaşanan pandemi sürecinin de insanları biraz daha doğaya dönmeye ve gelecek nesillere ne bıraktığımızı sorgulamaya ittiğini, bunun da vegan olanların artışında açıkça etkili olduğunu gözlemleyebiliyoruz.”

PAZARLAMA STRATEJİLERİ NEDENİYLE EKSİK BİLİNİYOR

Yoldaç, vegan beslenme ve Limonita’nın hedefleri konusunda ise şunları söyledi:

“Aslında yanlış olan, vegan besinler denilince akla ilk gelenin avokado, chia tohumu, hindistan cevizi yağı olmasına neden olan pazarlama stratejileri. Hatırlanması gereken ise kuru fasülye ve pilavın, ezogelin çorbasının, pazardan alabileceğiniz her türlü sebze ile yaptığınız yemeğin vegan olduğu. Peynir, yoğurt gibi ürünleri de basit tariflerle evlerinde yapabileceklerini öğrendiğinde birçok kişi için çok daha kolay bir süreç olacağına eminim. Kasabı açarken hayalimiz, bir annenin karnıyarık tepsisine girebilmekti. Bunu başarmak istiyoruz en başta.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler