Türkiye’deki her veri ihlalinin ortalama maliyeti 12.3 milyon TL

Türkiye’deki her veri ihlalinin ortalama maliyeti 12.3 milyon TL

Türkiye’de bir veri ihlalinin ortalama maliyeti yüzde 10’luk artışla 12 milyon TL’yi geçti

IBM Güvenlik İş Birimi, veri ihlallerinin kuruluşlar üzerindeki maliyetini inceleyen yıllık araştırmasını yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’deki her veri ihlalinin ortalama maliyeti, bir yılda yüzde 10.3 oranında artış gösterdi ve 12.3 milyon TL’ye ulaştı. Dünya genelinde ise bu rakam 3.8 milyon dolar (yaklaşık 26.5 milyon TL) olarak kayıtlara geçti.

Araştırmaya göre veri ihlalleri; Türkiye’deki kuruluşlara, kayıp veya çalıntı kaydı başına ortalama 630 TL’ye mal oluyor. Bu ortalama, ihlallerin maliyetinde 2019 yılından itibaren yüzde 10.5 oranında bir artış olduğunu gösteriyor. Araştırma sonuçlarına göre kayıt başına veri ihlalinin en yüksek olduğu sektör finansal hizmetler. Finansal hizmetleri sırasıyla hizmet ve teknoloji sektörleri takip ediyor.

YARISI KÖTÜ AMAÇLI SALDIRILARDAN KAYNAKLANIYOR

Yapılan çalışma sonucu Türkiye’de meydana gelen veri ihlallerinin yüzde 50’sinin temel nedeninin kötü amaçlı saldırılar olduğu ortaya çıktı. Kötücül saldırıları, her ikisi de yüzde 25’lik orana sahip olmak üzere sistem arızaları ve insan kaynaklı hatalar takip ediyor. Türkiye’deki şirketler için ortalama toplam maliyeti 12.98 milyon TL olan kötücül saldırılardan kaynaklanan veri ihlallerinin yalnızca en yaygın değil, aynı zamanda da en maliyetli sorun olduğu gözlendi.

 

haberturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Güncel