Türkiye'de Dolar Neden Dizginlenemiyor?

Türkiye'de Dolar Neden Dizginlenemiyor?

ABD dolarında Kurban Bayramı dönüşünde hafta boyunca süren ralli bugün de hız kesmedi. Gün içinde tarihi zirve yaparak Dolar/TL 7,36’yı gördü

Merkez Bankası ve BDDK Başkanlarının, Bankalar Birliği Başkanı ve birliğin yönetim kurulu üyesi bazı banka genel müdürleriyle yaptığı toplantıdan sonra 7,13’e kadar gerilese de dünkü kapanış olan 7,25’in üzerine çıkarak gün sonunda yeniden 7,28’i aştı.

Erdoğan: ‘‘Türkiye adeta bir uçuş içerisinde’’

Cuma namazını iki hafta önce ibadete açılan Ayasofya Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonominin kötü gitmediğini hatta Türk ekonomisinin tırmanışta olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, ‘‘Ben içerdeki düşmanları zaten gündeme getirmek istemiyorum. Bize zaten dışardakiler yetiyor. Ama içerdekiler de onlara gayet güzel pompalama görevi ifa ediyorlar. Biz 2002 Kasım'ında göreve geldik. Göreve geldiğimiz zaman milli gelirimiz 236 milyar dolardı. Fakat 2019'da toplam milli gelirimiz 754 milyar dolara çıktı. Buzdolabı satışlarına bakın, 1 milyon 87 bindi. 2019 ise 2 milyon 486 bin adet buzdolabı adet. Şimdi bu bir şeyi gösteriyor. Yani Türkiye bir tırmanışta. Ama bizim bu tırmanışımızı görmek istemeyen, gözü olup da görmeyenler de var. İstihdama bakıyoruz 19,6 milyon kişiydi, 28 milyon 80 bin istihdam var. Bunda artış var. Tabi bazı sıkıntılar yok değil. İhracat 36 milyar dolardı, şu anda 180 milyar dolar. Türkiye adeta bir uçuşun içerisinde’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler