Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

Türkiye yeni bir dönemeç ve - zaten vardı ama- yeni bir tartışma ortamına mi giriyor?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak uzun müddetden beridir bir tartışma yürütülmekte oldugu malumdur.
Yine oldukça uzun bir zaman diliminde Sayın Bahceli'nin açıklaması ile cumhur ittifaki adayının Sayın Erdoğan oldugu/olacagi ifade edilmiştir.
Ne Erdogan'in kendisi,ne de AKP yönetiminden herhangi bir kişi, bu adaylık durumunu teyit eder nitelik ve netlikde bir soz söylemiş değillerdi.
Son bir-iki gün içinde tartışmanın yoğunluk kazanması üzerine AKP cenahindan tek tük de olsa,biraz cılız şekilde dillendirilse de konuyla ilgili beyanlar duyulmaya başlandı.
En açık ve net şekilde de,Sentop AKP adayının Sayın Erdoğan olduğunu; bu adayligin önünde engel bulunmadığını; iddiaların aksine Recep Beyin 3. kez değil,2. kez adaylığının soz konusu olabileceğini; hukukun böyle dediğini ifade etti.
Sentop'un beyanı henüz kulaklardan silinmemisken ve yazılı medyada ve klavyelerde murekkebi kurumamisken Sayın Bahceli'nin bugün, dunkuyle farklılık arzeden bir beyanı medyaya/haberlere düştü.
Bahceli yine adayın Erdoğan oldugunu/olacağını söylüyordu (Partisinin Tüzüğünün 78.md.4a fıkrasını çiğneyerek hem de) ancak bir enteresan cümleyle birlikte bu ifade yan yana geliyordu.
Diyordu ki Bahceli , " eğer Sayın Erdogan'in adaylığının önünde (3.kez) engel varsa bu engeli aşmak için hangi hukuki düzenleme gerekiyorsa bunu gerçekleştirmeye var gücümüzle destek oluruz..."
Yanlış duymadı ve anlamadiysam Sayın Bahceli böyle demiştir. Bu bir geri adım atmak midir? Hukukun ve hukukun getirdiği gerçekliğin farkına varmak midir?..Onu bilemeyeceğim...
Bu ifadeden anladığım husus, sn. Bahceli 'nin Sayın Erdogan'in mevcut Anayasa ve hukuk sistemine göre aday olamayacağını dünden bugüne yeni mi farketmis/öğrenmiş oldugu gercegidir.
Bir yandan cumhur tarafı olarak Sayın Erdogan'in 3.kere aday olamayacağını ifade eden kişi ve cevrelere/partilere/siyasetçilere veryansın edeceksiniz, bozgunculukla suclayacaksiniz ; diğer yandan da zimnen/peşin denilebilecek bir kabulle " gereken hukuk düzenlemesini yapariz" diyeceksiniz. Senaryo mu değişti,oyun yeniden mi yazılıyor?..
"Millet ittifaki adayını açıklamaktan niye korkuyor,bir aday açıklamayı beceremediler" diyenler kendi açıkladıklari veya gönüllerinden geçirdikleri adayda boşa mı düştüler?..
Göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.