Türkiye ve Kuzey Makedonya arasında Askerî Mali İş Birliği Anlaşması

Türkiye ve Kuzey Makedonya arasında Askerî Mali İş Birliği Anlaşması

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, IDEF’21 15’inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, kendi alanında önemli bir dünya markası hâline gelen fuarın 15’incisinin ülke ve katılımcı firmalar için hayırlara vesile olmasını diledi. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen Millî Savunma Bakanlığını, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfını ve Savunma Sanayii Başkanlığını tebrik eden Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, fuara katılan firmalara ve fuarda gerçekleştirilen etkinliklere destek verenlere teşekkür etti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 15’inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF’21) kapsamında bazı önemli görüşmeler gerçekleştirdi. 17 Ağustos 2021 günü Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Radmila Sekerinska ile bir araya gelen Bakan Akar, Türkiye ve Kuzey Makedonya arasında Askerî Mali İş Birliği Anlaşması ve Nakdî Yardım Uygulama Protokolü’nü imzaladı. Görüşmede Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de yer aldı.

Kuzey Makedonya’ya 8×8 Tuğra tank taşıyıcı hibe edilmişti
T.C. Millî Savunma Bakanlığı tarafından Mayıs 2021’de yapılan açıklamaya göre, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti başkenti Üsküp’teki İlinden Kışlasında tören düzenlendi. Söz konusu törene, Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Radmila Şekerinska ve Türkiye’yi temsilen Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök katıldı.

Türkiye, Kuzey Makedonya’ya 8×8 Tuğra tank taşıyıcı hibe etti

Üsküp’teki İlinden Kışlasında düzenlenen törende, Türkiye ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti arasında yürürlükte bulunan Askerî Malî İş Birliği Anlaşması kapsamında Kuzey Makedonya Ordusuna tanıtım amaçlı hibe teslimi gerçekleşti. Tören çerçevesinde;

7 bin 400 adet Gore-Tex üniforma
Bir adet BMC marka tank çekicisi
teslimatı yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan görsellere göre bahse konu BMC marka tank çekicisinin, ‘8×8 Tuğra tank taşıyıcısı’ olduğu anlaşılmaktadır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler