Türkiye siber saldırı ile karşı karşıya

Türkiye siber saldırı ile karşı karşıya

Türkiye siber saldırı ile karşı karşıya kaldı. Saatlerce süren problemler, kullanıcıları meraklandırdı.

Türkiye siber saldırı ile karşı karşıya kaldı. Saatlerce süren problemler, kullanıcıları meraklandırdı. 100 GB büyüklüğünde olduğu tahmin edilen saldırı, birçok web sitesini ve özellikle Garanti BBVA bankasıyla beraber, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone da zaman zaman altyapı problemi yaşadı.

Türkiye siber saldırı ile karşı karşıya kalmış durumda

Şu an kısmi olarak düzeldiği görülen bu saldırıların yukarıda da belirttiğimiz gibi banka ve GSM şirketlerinde etkili olduğunu söyleyebiliriz. Resmî kaynaklardan bir açıklama henüz yapılmazken, saldırların devam ettiği de ortaya çıkan bilgiler arasında. Birkaç saat önce yurt dışından yapıldığı saptanan saldırıların Garanti Bankası üzerinden yapılıyormuş gibi gösterildiği anlar da oldu.

Türkiye siber saldırısı devam ediyor

Öğleden sonraki saatlerde başlayan Türkiye siber saldırı girişimi devam ediyor. GSM şirketleri ve bankalar haricinde diğer web sitelerinde de kısmi erişim kaybı yaşatan bu durumun ne zaman giderileceği ise henüz bilinmiyor.

Söz konusu saldırıların nereden ve kimler tarafından yapıldığının bilinmezliğini koruduğunu belirtelim. Özellikle sosyal medya üzerinden Turkcell‘in Dijital Operatör ve Platinum uygulamalarının da zaman zaman açılmadığı veya yavaş açıldığı bilgisi de paylaşılıyor.

Yapılan siber saldırıları canlı olarak buradan takip edebilirsiniz. Yapılan işlemlerin çoğunun ABD üzerinden yapıldığını belirtelim.

 

 

Kaynak:Türkiye siber saldırı ile karşı karşıya kaldı!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler