TURKCELL'DEN KAZAKİSTAN'DA SATIŞ

TURKCELL'DEN KAZAKİSTAN'DA SATIŞ

Kcell, Fintur tarafından Kazakhtelecom'a satıldı. Fintur ortaklarından Turkcell de bu şirketteki yüzde 41.5 hissesini 350 milyon euro bedelle devretti.

Kazakistan'ın en büyük sabit telefon operatörü Kazakhtelecom, telekom operatörü Kcell'in yüzde 75'ini satın almak için Telia ve Fintur ile anlaşma imzaladı.

Turkcell'in Fintur'da yüzde 41.5 payı bulunuyor.

Satış işleminin bedelinin, yaklaşık 350 milyon euro olmasının öngörüldüğü aktarılan açıklamada, "Hisse devrinin, Fintur'un bağlı ortaklığı Kcell'in Kazakhtelecom'a devri ve diğer yasal izinlerin alınmasının ardından tamamlanması ve nihai işlem bedelinin ilgili düzeltmeler sonrasında netleşmesi beklenmektedir" denildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şirketin dijital servislere odaklanma ve güçlü bilanço stratejileri doğrultusunda attıkları önemli bir adımı duyurduklarını belirtti.

FİNTUR HOLDİNGS DE KCELL HİSSELERİNİ DEVRETTİ

Öte yandan Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin, Fintur Holdings BV'nin Kcell hisselerini devrine ilişkin yaptığı açıklama da KAP'ta yayımlandı.

Açıklamada, Fintur Holdings BV'nin, sermayesinin yüzde 51'ine sahip olduğu Kazakistan'da kurulu bağlı ortaklığı Kcell paylarının tamamının, Kazakistan Cumhuriyeti devleti tarafından kontrol edilen sabit hat operatörü Kazakhtelecom'a devredilmesi için bağlayıcı sözleşme imzalandığı bildirildi.

Satış işleminin yüzde 100 hisse için 771 milyon dolar firma değeri üzerinden öngörüldüğü aktarılan açıklamada, "Devir işlemine dair düzenleyici kuruluş onayları tamamlanmış olup, kapanış işlemlerini takiben nihai satış fiyatı belirlenecek ve kapanış işlemi gerçekleşecektir" ifadeleri kullanıldı.

Turkcell hisseleri iştiraki Fintur'un satış haberinin ardından güne yüzde 2,2'lik yükselişle başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler