"Turkcell ikinci çeyrek rakamları piyasa beklentileriyle uyumlu"

"Turkcell ikinci çeyrek rakamları piyasa beklentileriyle uyumlu"

Kurumlar, Turkcell’in ikinci çeyrek finansallarının piyasa beklentileriyle uyumlu çıktığını kaydediyorlar

Pandemi dönemini kapsayan ikinci çeyrek bilançolarının açıklanmasıyla, Turkcell 2020’nin ikinci çeyreğinde piyasa beklentileriyle uyumlu olarak 852 milyon TL net kâr açıkladı. Turkcell’in 2019 ikinci çeyreğindeki net kârı 465 milyon TL olarak açıklanmıştı, son rakamlarla birlikte net kâr yıllık bazda %83 artmış oldu.

Garanti Yatırım, Turkcell’in konsolide gelirlerinin %87’sini oluşturan Turkcell Türkiye’nin gelirlerinin, artan veri kullanımı, artan faturalı abone sayısı ve daha yüksek fayda sunan paketlere geçirme stratejisiyle %14.1 artarak 6.003 milyon TL olduğunun altını çiziyor. Kurum, açıklanan sonuçların piyasaya etkisinin nötr olacağını bekliyor.

 

Turkcell’in kâr marjının piyasa beklentisiyle paralel olarak %41 seviyesinde oluştuğunu belirten Ak Yatırım, şirketin borçluluğunu da düşürmeye devam ettiğinin altını çizdi. “İlk çeyrek sonunda 9.6 milyar TL olan net borcun ikinci çeyrekte 8.4 milyar TL’ye düştüğüne” dikkat çeken kurum, beklentilerle paralel gelen ikinci çeyrek sonuçlarının piyasada önemli bir etkisi olacağını düşünmüyor.

Ziraat Yatırım, Turkcell'in ikinci çeyrek net kârının hem kendilerinin, hem de piyasanın beklentisinin üzerinde geldiğine dikkat çekerek piyasa tepkisine dair bakışlarının pozitif olduğunu belirtti.

Halk Yatırım ise Turkcell’in FAVÖK’ünün “operasyonel verimlilik çalışmalarının olumlu etkisiyle” ve pandemi döneminde açıklanan teşviklerin desteğiyle &10.63 artarak 2.82 milyar TL seviyesinde gerçekleştiğini vurguluyor. “Açıklanan rakam, piyasa beklentisine paralel gerçekleşirken, kurum beklentimizin %4.5 üzerinde gerçekleşti” diyen kurum, net kâr tahminlerindeki sapmada beklentilerinden düşük seviyede gerçekleşen net finansman giderlerinin etkili olduğunu söyledi.

İkinci çeyrek sonuçlarının sürpriz olmadığına değinen Teb Yatırım, “Turkcell 2020 yılındaki %10-12’lik sınır büyüme gidişatını devam ettiriyor” diye belirtti. Açıklanan rakamlardan sonra kurum şirketin hisseleri için ‘tut’ tavsiyesini korudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler