Türk Eğitim-Sen'den Yüz Yüze Eğitim Çağrısı

Türk Eğitim-Sen'den Yüz Yüze Eğitim Çağrısı

Eğitim Öğretimde 15 Şubat'ta başlayacak ikinci yarı yıl öncesi, yüz yüze eğitim çağrısı yapan Türk Eğitim-Sen, yarı yıl tatilinde tüm öğretmenlerin aşılanmasını, istedi.

 

İkinci dönemde de yüz yüze eğitimin başlamaması durumunda bunun çok ciddi pedogojik sorunlara neden olacağını belirtti.
 

2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk yarı yılı yarın sona eriyor. Okulların Covid-19 salgını nedeniyle kapatıldığı 16 Mart 2020'den bu yana yüz yüze eğitimin sadece 21 Eylül 23 Kasım arasında kademeli ve seyreltilmiş olarak yapılabildiğine değinen Türk Eğitim-Sen Genel başkanı Talip Geylan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin en büyük beklentisi ikinci yarı yılda eğitimin uzaktan değil, yüz yüze yapılmasıdır. Bu eğitimin geleceği açısından çok önemlidir. Aksi takdirde eşitsizliklerin derinleşmesi, yüz yüze eğitimin getirdiği dokunuşların olmaması, çocukların arkadaşları ile bir arada sosyalleşerek eğitim alamaması çok ciddi pedagojik sonuçlara neden olacaktır. Öğretmenlerin tamamı yarıyıl tatilinde aşılanmalıdır."

"UZAKTAN EĞİTİM VERMENİN NASIL ZOR BİR İŞ OLDUĞUNU GÖRMELERİNİ İSTERDİK"

Uzaktan eğitimi öğretmenlerin tercih etmediğinşi, buna karşın üzerinlerine düşen gayreti gösterdiğini belirten Geylan, "Uzaktan eğitim yüz yüze eğitimden çok daha meşakkatli, sıkıntılı bir yöntemdir. Üstelik öğretmenlerimiz eğitim fakültelerinde ne bunun eğitimini almıştır ne de bugüne kadar uzaktan eğitim tecrübeleri olmuştur. Öğretmenler teknolojik olarak yeterli donanıma sahip olmamalarına rağmen kendi bütçelerinden eksiklerini gidererek derslerini eksiksiz olarak yapmışlardır. Tüm bunlara rağmen maalesef bazı arazlı zihinler öğretmenler ile ilgili sağduyudan uzak açıklamalar yapmıştır. Oysa ki eğitim camiası olarak bu zihniyetin biraz da empati kurmasını ve saatlerce uzaktan eğitim ders vermenin nasıl zor bir iş olduğunu görmelerini isterdik" ifadelerini kullandı.

"YARI YIL TATİLİ İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ"

Aşı temininde sürenin uzamamasını ve yarıyıl tatilinde eğitim çalışanlarının tamamının aşılanmasını isteyen Geylan, "Bu sürecin fazla uzamaması, öğretmenlerimizin öğrencilerimizle yüz yüze eğitime geçmelerinin sağlanması devletimizin öncelikli görevi olmalıdır. Okullarımızın açılması durumunda da hijyen, maske, mesafe kurallarına sıkı sıkıya riayet etme konusunda MEB’in titiz davranması, okulların eksikliklerini tamamlaması hayati öneme sahiptir" vurgusu yaptı.

2021'DE 100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

öğretmenlerin farklı şekillerde istihdamının sorunlara yol açtığına, aynı okuldan mezun, işi yapan kişilerin farklı ücret ve özlük haklara sahip olduğuna değinen Geylan, "Biz bu şekilde eğitimde arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamayız. Yapılması gereken tüm öğretmenlerin sadece kadrolu olarak atanmasıdır. Sözleşmeli, ücretli gibi istihdam yöntemleri eğitime yarardan çok zarar vermektedir. Sendika olarak talebimiz 2021 yılında 100 bin atama yapılması ve bu atamaların tamamının kadrolu olmasıdır. En azından ücretli öğretmen görevlendirmesi kadar yani 81 bin atama ve bunun üzerine yapılacak 19 bin atama eğitim-öğretimimize nefes aldıracaktır. 100 bin atama talebimizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

MEB'E İL/İLÇE EMRİ ÇAĞRISI

Sözleşmeli öğretmenlerin tayin hakkının olmamasının aile birliğini sarstığını söyleyen Geylan, ayrıca tayin talebi karşılanmayan öğretmenler için de il-ilçe emrine atama taleplerinin karşılanmasını istedi. Geylan, "Sadece iller arası değil il içi tayinlerde de öğretmenlerimiz mağdur olmaktadır. Bazı illerde ilçeler arasındaki mesafe iki il arasındaki mesafeden fazla olabilmektedir. Bu durumda eşler aynı il sınırlarında olsa bile bir araya gelememektedir. Bu noktada il içi tayinlerde yaşanan soruna kalıcı çözüm olması için de 50 kilometre sınırı getirilmelidir. Özür grubu tayinlerinin ikinci aşaması yarın sona ererken, Türk Eğitim-Sen olarak MEB’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: MEB, Gerek iller arası, gerekse il içi tayin talebi karşılanmayan öğretmenlerimize mutlaka il/ilçe emri hakkı tanımalıdır" çağrısında bulundu.

"1709 ŞUBE MÜDÜRÜ ATAMASI İPTAL EDİLMELİ"

Yapılan şube mdürü atamaları hakkındaki mahkeme kararını anımsatan geylan, "MEB’in mahkeme kararını uygulayarak, 1709 şube müdürü atamasının iptal etmesini istiyoruz. Yapılması gereken; 2014’te yapılan tüm atamaların iptal edilerek, yazılı ve mülakat puanlarının aritmetik ortalamasına göre 1709 şube müdürü atamasının yeniden gerçekleştirilmesidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler