Turizmde rekor beklenirken, yüzde 50 kayıp!

Turizmde rekor beklenirken, yüzde 50 kayıp!

Turizm sektörü Covid-19 şoku yaşıyor. 2020’ye rekor rezervasyonlarla başlayan ve martta ağır koronavirüs salgını darbesi yiyen turizm sektürü, sektörün toparlanmasının 2023'ü bulacağını söylüyor.

Antalya Belek’te faaliyet gösteren Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin, normal şartlarda nisan ayında açılış yapılan sezonu henüz açamadıklarını belirterek, yeni normalleşme içinde yönlerini bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Haziran ayının normalde yoğun geçen Belek bölgesinde bir otel dışında tamamen kapalı olduğunu ve 1 Temmuz sonrasında açılışların hızlanacağını kaydeden Gezgin, “Yüzde 98 oranında havayoluna bağlıyız. Bu yıl biz turizmde rekor bekliyorduk. Erken rezervasyon dönemi çok iyi geçti. Tüm hazırlıklarımız yaptık. Ancak korona ile birlikte tüm planlar alt-üst oldu. Şimdi yüzde 50'yi yakalasak iyi diyıoruz. Sektörün 2019 rakamlarını yakalaması ancak 2023 yılını bulur" dedi. 

Gezgin, krizle birlikte her şey dahil sisteminin bir anda bitmesinin mümkün olmadığını, büfelerin cam arkasında kalacağını ve misafir ile temasının kesileceğini ifade etti.

Tüm personelin Covid-19’la ilgili eğitim aldığı Ela Quality Resort Belek’te restoranlardan şezlonglara kadar her alanda sosyal mesafe ve hijyen kuralları en iyi şekilde uygulandığını belirten Gezgin, artık açık büfenin bile eskisi gibi olmayacağını söyledi. 

Müstakil tatil konsepti

İnsanların tatillerini olabildiğince izole bir şekilde yapmak istediklerini kaydeden Ufuk Gezgin, “Tesisimizin sahip olduğu geniş alan sayesinde misafirlerimiz sosyal mesafe konusunda problem yaşamadan açık havada vakit geçirebilecekler. Şimdiden özellikle çocuklu ailelerin yoğun talep gösterdiği müstakil göl evlerimizde, misafirlerimizin otele giriş yaptıktan sonra lobi, merdiven, koridor, asansör gibi ortak alanları kullanmasına gerek kalmayacak. Kendilerine özel pavilyonlarda vakit geçiren misafirlerimiz denizden ya da havuzdan sonra hiçbir kapalı alana girmeden direk odasına girebilecekler. Ana restorana ek olarak otelde bulunan farklı restoranlarda dünyaca ünlü şeflerin hazırladığı dünya lezzetlerini açık havada tadabilecekler" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler