TTB Çağrısını Yineledi: Koronavirüs Meslek Hastalığı Sayılsın

TTB Çağrısını Yineledi: Koronavirüs Meslek Hastalığı Sayılsın

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) çağrısıyla koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Esat Ülkü ve koronavirüsten ölen tüm sağlık emekçileri için Türkiye’nin dört bir yanında saygı duruşu yapıldı.

TTB Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında ise koronavirüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi istendi.

TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, koronavirüs salgınının başından bugüne 113 sağlık emekçisinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, “Son bir haftada 9 sağlık çalışanını kaybettik ve 7’si de hekim” dedi. Fincancı, birçok ülkede sağlık emekçilerinin toplumun diğer kesimine göre virüse yakalanma riskinin daha fazla olduğunu vurgulayarak, “4-5 kat  daha fazla Kovid-19 ile hastalandığı, hatta ülkemizde olduğu gibi bazı ülkelerde de 10 kat daha fazla hastalanma riski taşıdıkları rastlandı. Bunun için Kovid-19 sağlık çalışanları açısından milenyumun ilk meslek hastalığıdır” diye konuştu.

Fincancı, sağlık çalışanlarını koronavirüse maruriziyeti mesleki nedenle olduğunun altını çizerek, “Sağlık çalışanlarının koronavirüse hastalığı, meslek hastalığı sayılmalıdır. Mevzuatımızda değişiklik yapılarak zararının tazmin edilmesi gerekmektedir” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarını hatırlatan Fincancı, koronavirüse yakalanan sağlık emekçisi sayısının 40 bini geçtiğini yineleyerek, “Pandemi sürecinde kaybettiğimiz sağlık çalışanları ve yakınlarının yanındayız. Kovid-19’un meslek hastalığı olarak tanınmasının artık aciliyet arz eden bir konu olduğunu kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler