TRUMP'UN SUUDİ ARABİSTAN İLE TİCARİ İLİŞKİLERİ İNCELENECEK

TRUMP'UN SUUDİ ARABİSTAN İLE TİCARİ İLİŞKİLERİ İNCELENECEK

Kaşıkçı cinayeti sonrası Veliaht Prens Salman'ı savunur açıklamalar yapan Amerikan Başkanı Trump'ın Suudi Arabistan ile olan kişisel ticari ilişkileri mercek altına alınıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ile olan kişisel çıkar ilişkilerinin mercek altına alınacağı duyuruldu.

Konuyu, Temsilciler Meclisi İstihbarat Daimi Seçilmiş Komitesi'nin başkanlık koltuğunu devralmaya hazırlanan Demokrat Partili Adam Schiff gündeme getirdi.

Demokrat Schiff, Trump'ın yabancılarla olan ticari ilişkilerinin siyasi politikaları etkileyip etkilenmediğinin Kongre tarafından aydınlatılması gerektiğini belirtti. Schiff, Demokratik Parti'nin iddialarla ilgili soruşturma başlatacağını açıkladı.

Suudi Arabistan ile mali ilişkisi olmadığını çok kez dile getiren Amerikalı lider Trump, diğer yandan Suudiler sayesinde milyonlarca dolar gelir elde ettiklerini de sıkça hatırlatıyor. Amerikan basınınında çıkan haberlerde, New York ve Chicago'daki Trump'a ait otellerin Suudilerle yapılan ortaklıklardan gelir sağladığı yazılmıştı.

Beyaz Saray, Cemal Kaşıkçı olayının ardından gelen Schiff'in açıklamalarına henüz bir yorumda bulunmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler