Trump'tan Açıklama: Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor

Trump'tan Açıklama: Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor

6 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesinde Suriye'nin kuzeydoğusuna harekat için yeşil ışık yakan ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinden ve uluslararası toplumdan yükselen tepkilerin ardından Türkiye'ye karşı yaptırım söylemini tır

"Brian Kilmeade tümüyle yanılıyor. 200 yıldır birbiriyke savaşan haklar arasında bir başka savaşa girmeyeceğiz. Avrupa'nın kendi IŞİD esirlerini almak için bir şansı vardı, ama bedelini öedemek istemediler. "Bırak ABD ödesin" dediler..." diye tweetleyen Trump, Kürtlerin IŞİD esirlerinden bazılarını kasten bırakarak ABD'yi müdahil etmeye çalışıyor olabileceğini söyledi.

'NATO ÜYESİ TÜRKİYE İLE SAVAŞMAMIZI BEKLEMESİNLER'

ABD Başkanı şöyle devam etti:

"Türkiye veya pek çoğunun geldiği yer olan Avrupa Ulusları kolaylıkla yeniden yakalar, ama ellerini çabuk tutmaları lazım. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye ile savaşa girmemiz gerektiğini düşünüyor mu? Asla bitmeyen savaşlar bitecek!"

KONGRE İLE YAPTIRIM PAZARLIĞI​ SÜRÜYOR

Bir süredir Ağustos 2018'te yaptığı gibi Türkiye ekonomisini mahvedecek yaptırımlar uygulamaktan söz eden ABD Başkanı, 13 Ekim'de Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar konusunda Kongre ile görüştüğünü duyurmuştu.

'MÜTHİŞ BİR FİKİR BİRLİĞİ VAR'

Trump "Maliye Bakanlığı hazır, ekstra yasa tasarıları gerekebilir. Bu konuda müthiş bir fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi. Beklemede kalın" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler