Dr. Onur AKBAŞ

Dr. Onur AKBAŞ

TRUMP’A BİR TEKLİFİM VAR

onurakbastde@gmail.com 

Edebiyatta tarz ve söylem olarak post-modernizmi hem okur bazen de yeri geldiğinde yazar düzeyinde sindirememişken, yaşadığı gerçeklikle ilişkisini çok kırılgan bir seviyede ifade eden meşhurları dünya sindiremedi ki bütün insanlık evlere hapsoldu. Dünya falan derken bizimkileri içine dâhil etmiyorum. Dünya norm ve normalleri üzerinden gidiyorum. Bizde birinin çıkıp korona illetine karşı temizlik maddesi içmesi vaka-yı adiyedendir de Trump’ın kalkıp da korona karşısında insanlara dezenfektan enjekte etme teklifinin piyasalara yansımasını ekonomistlere bırakarak biz başka bir varsayım üzerinden meramımızı anlatalım. 

Âlemlere rahmet (!) bir zatın ardınca salya sümük ölüme ve devlete karşı koşan sallabaş tehdidinden sonra bitti sandığımız sallabaşlık vakaları iyice artıp bütün bilim ve düşünce mekanlarımızı seleflerinin eksik kalan işlerini tamamlarcasına işgale kalkışmasına alışmıştık da ellerindeki malzemelerin ortaçağda köle pazarında köleliğe layık iş görecek düzeyde para etmeyecek hallerini görünce insan suretinde herkesin evrimini tamamlamamış olduğu gerçeği bilimsel bir tokat şiddetinde zihinlerimize çaktı. H.z Nuh’un cep telefonundan dünyanın şekline varana kadar türlü maharet gören güruhun pir aşkına akademide nasıl yol tuttuğunu araştırmaya gerek yok. Kendileri ile beş dakika ayaküstü konuşmak yeter.      

Korona’ya karşı dezenfekte enjekte etme fikr-i dehasını ortaya koyan Trump’a tehdit altında olan koltuğunu da hatırlatarak, muhtemel bir işsizlik durumunda Türkiye’ye gelmesini teklif ediyorum. Oğlan Çocuklarını Koruma ve Kollama derneğini bulur (olmasa da kurar) oradan aldığımız icazetle istediği akademik bölümden aldığı lisans diploması üzerinden başka bir yüksek lisans diploması çıkarır öğretim görevlisi de yaparız…Daha neler neler yaparız… 

Bu arada Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız. Allah samimiyetle bu ayı idrak etmeyi nasip etsin hepimize. Yalansız riyasız oruç ve ibadetler dileği sözü Mahzuni Şerif’e bırakarak esenlikler diliyorum:
      

       “Yalanla camiye giden sofralar
       Ramazanda oruç tutsa yalandır.
       Bir iğne ucunu yemez yiğitler
      Göz önünde zehir yutsa yalandır.“    
                            
   
          
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.